Ve Zlínském kraji vzniká gastroprůvodce, na jeho podobě se mohou podílet sami obyvatelé

Co se děje 3. 8. 2010 | Autor:
ZLÍN - Centrála cestovního ruchu Východní Moravy se chystá vydat speciálního gastroprůvodce, který turistům nabídne přehled hospůdek na Valašsku, kde nabízí krajové speciality. Ředitelka centrály Dana Daňová agentuře Mediafax uvedla, že na jeho podobě se mohou podílet i sami lidé. Proto vyhlásila centrála spolu s inf...
ZLÍN - Centrála cestovního ruchu Východní Moravy se chystá vydat speciálního gastroprůvodce, který turistům nabídne přehled hospůdek na Valašsku, kde nabízí krajové speciality. Ředitelka centrály Dana Daňová agentuře Mediafax uvedla, že na jeho podobě se mohou podílet i sami lidé. Proto vyhlásila centrála spolu s informačními centry Valašska Anketu TOP 10 restaurací, hospůdek a kolib Valašska. Svým hlasem do ní může přispět úplně každý. Cílem ankety je zmapovat kvalitu a nabídku krajových specialit v podnicích na Valašsku a vytvořit originálního Valašského gastroprůvodce. V hospůdkách po celém Valašsku a také na webu [url=http://www.vychodni-morava.cz]www.vychodni-morava.cz[/url] lidé najdou informační leták s návodem na hlasování. \"Svůj dojem z návštěvy podniku mohou projevit zasláním hlasu formou SMS zprávy, v níž jen jednoduše uvedou název stravovacího zařízení a přidají bodové zhodnocení své spokojenosti na stupnici od jednoho do tří bodů,\" popsala princip ankety Daňová. Deset podniků, které získají nejvíc hlasů, bude zařazeno do tištěného průvodce pro turisty pro následující sezonu. Každý, kdo pošle textovou zprávu se správnými údaji a jehož tip bude splňovat požadavky na zařazení do ankety, bude zařazen do slosování o zajímavé ceny. Podmínkou pro to, aby restaurace mohla být na doporučení návštěvníků zařazena do ankety, je nabídka stálého jídelníčku s minimálně třemi jídly typickými pro oblast Valašska. Interiér musí navíc odpovídat požadavkům hostů na čistotu a krajovou specifičnost. Součástí informačního letáku s návodem na hlasování je také popis sedmi typických valašských jídel. Patří mezi ně například kyselice, frgály, střapačky se zelím či jídla z pohanky. Anketa bude vyhodnocena v listopadu během Karlovského gastrofestivalu - gurmánské slavnosti ve Velkých Karlovicích, která nabídne ochutnávky specialit, Svatomartinská vína, zabíjačku i soutěž o nejlepší valašský frgál.

Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam