V Přílepech u Holešova otevřeli pekárnu krajového pečiva
HOLEŠOV - Pekárnu krajového pečiva slavnostně otevřeli v sobotu odpoledne v obci Přílepy u Holešova. Agentuře Mediafax to uvedla ředitelka Centrály cestovního ruchu Východní Moravy Dana Daňová.
Pekárna vznikla v budově bývalého hostince a byla otevřena ve 14 hodin. Pro příchozí je připraven zajímavý kulturní program ...
HOLEŠOV - Pekárnu krajového pečiva slavnostně otevřeli v sobotu odpoledne v obci Přílepy u Holešova. Agentuře Mediafax to uvedla ředitelka Centrály cestovního ruchu Východní Moravy Dana Daňová.
Pekárna vznikla v budově bývalého hostince a byla otevřena ve 14 hodin. Pro příchozí je připraven zajímavý kulturní program a zábavné soutěže. Nechybí ochutnávka širokého sortimentu výrobků.
Výstavba pekárny byla podpořena dotací z Programu rozvoje venkova. \"Cílem nové pekárny je produkovat pečivo z tradičních surovin typické pro náš region, v případě Přílep to bude jak hanácké, tak valašské pečivo. Kromě toho budeme vyrábět novinky, například mrkvový chléb,\" řekla jednatelka společnosti Tereza Štěrbová.
Podle Daňové může mít pekárna vliv i na turismus. \"Lokální gastronomie je jedním ze základních rysů každého turistického regionu. Pokud si pekárna sortimentem a kvalitou vybuduje dobrou pověst, může být pro cestovní ruch přínosem,\" konstatovala Daňová.
V Přílepech se budou péct například hanácké koláče, valašské frgály, škvarkové pagáčky nebo mrkvový chléb. \"Jsme řemeslná, nikoliv průmyslová pekárna. Naše výroba je postavena na důsledném používání přírodních surovin, vyhýbáme se průmyslově připraveným směsím a chemickým kypřidlům. Kde má být máslo, tam je máslo, kde mají být kvasnice, tam jsou kvasnice. To se projevuje jak v chuti, tak v trvanlivosti - náš chleba vydrží týden, stejně jako ten, který pekly naše babičky,\" dodala Štěrbová.
reklama