Na Karlovském gastrofestivalu spořádali lidé asi 450 hus a ochutnali 20 litrů slivovice

Co se děje 19. 11. 2010 | Autor:
VELKÉ KARLOVICE - Ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku skončil ve čtvrtek druhý ročník Karlovského gastrofestivalu. Michal Vala z turistického resortu Valachy agentuře Mediafax sdělil, že tentokrát ho navštívilo kolem 3000 lidí. Návštěvnost gastrofestivalu tak byla několikanásobně vyšší než při loňském ročníku, na...
VELKÉ KARLOVICE - Ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku skončil ve čtvrtek druhý ročník Karlovského gastrofestivalu. Michal Vala z turistického resortu Valachy agentuře Mediafax sdělil, že tentokrát ho navštívilo kolem 3000 lidí. Návštěvnost gastrofestivalu tak byla několikanásobně vyšší než při loňském ročníku, na který zavítalo několik set návštěvníků. Zajímavostí je, že hosté Karlovského gastrofestivalu letos spořádali přibližně 450 porcí hus, 70 kilogramů jelit, 70 kilogramů jitrnic, 40 kilogramů tlačenky či 50 litrů ovarové polévky a zdarma ochutnali 20 litrů pravé domácí slivovice. \"Vypilo se také veškeré Svatomartinské víno, které jsme původně objednali v počtu 150 lahví a pro velký zájem ještě rychle doplňovali o další. Celkem tedy návštěvníci Karlovského gastrofestivalu vypili přes 220 lahví,\" doplnil Tomáš Blabla, šéf hotelů pořádajícího turistického resortu Valachy. Gurmánský listopad však na Valašsku ještě pokračuje, Svatomartinské menu vystřídalo francouzské Beaujolais, nejznámější mladé víno světa. \"Jedinečné Beaujolais menu, spojené s ochutnávkou svěžího mladého francouzského vína ze stejnojmenné vinařské oblasti, bude v hotelích Lanterna a Horal připravováno až do konce listopadu,\" upřesnil Pavel Václavík, šéfkuchař Spa hotelu Lanterna. První láhve mladého vína byly otevřeny tradičně třetí listopadový čtvrtek. Ve Francii se tento den téměř rovná státnímu svátku. Víno Beaujolais je charakteristické nafialovělou barvou a silnou vůní s ovocným buketem. Podává se vychlazené na 11 až 13 stupňů Celsia. Ve Velkých Karlovicích přitom bude k ochutnání víno přímo od takzvaného krále Beaujolais, jímž je vinař George Duboeuf. Ten stál před lety u zrodu tradice vítání prvního mladého vína Beaujolais. Návštěvníci tak mohou vyzkoušet přímo jeho odrůdu Gamay. Zatímco v hotelu Lanterna bude základ Beaujolais menu, podtrhujího chuť vína, tvořit dýňový krém a panenka s bylinkovou krustou a hříbkovým ragú, v Horalu si návštěvníci pochutnají na hruškovém krému se slaninovým chipsem a marinovaném jehněčím hřbetu na rozmarýnu a pečených hruškách s beaujolais omáčkou.

Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam