Uherské Hradiště otevřelo v centru novou pasáž, za padesát milionů korun v ní vzniklo Středomoří
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Lidem v Uherském Hradišti začala ve středu sloužit zbrusu nová pasáž, která vznikla rekonstrukcí domu číslo 40 v Prostřední ulici. Agentuře Mediafax to řekla Magda Pekařová, mluvčí společnosti, která objekt za padesát milionů korun přestavěla
Rekonstrukce objektu v Prostřední ulici číslo 40 za
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Lidem v Uherském Hradišti začala ve středu sloužit zbrusu nová pasáž, která vznikla rekonstrukcí domu číslo 40 v Prostřední ulici. Agentuře Mediafax to řekla Magda Pekařová, mluvčí společnosti, která objekt za padesát milionů korun přestavěla
Rekonstrukce objektu v Prostřední ulici číslo 40 začala v březnu letošního roku a dosud nenápadné prostory proměnila podle Pekařové v exkluzívní místo. \"V nové pasáži našla místo kavárna, která je obrazně zasazena přímo do francouzského městečka Menton. Proto také získala stejný název. Markýzy, okna s typickými okenicemi, živé olivovníky i nabídka jídel a nápojů dělá z pasáže skutečnou středomořskou oázu,\" popsala.
Podle architektů je pro Středomoří typické především dobré jídlo, které si každý na dovolené u moře rád dopřeje a pak na něj dlouho po návratu vzpomíná. \"Chtěl část této atmosféry přenést i sem, do Uherského Hradiště. Inspiraci jsem proto čerpal ze skutečných restaurací, domů i fasád, které se nacházejí v městečku Menton a Mougins, které mi svým náměstíčkem hodně připomíná Uherské Hradiště\", vysvětlil podnikatel Ivo Valenta, který se svými firmami za padesátimilionovou investicí stojí.
A právě bohatou zážitkovou gastronomii nabízí nový středomořský Restaurant Le Nautic, který je inspirován italskou a francouzskou kuchyní a klade důraz především na kvalitu. To mimo jiné znamená, že veškeré pokrmy budou připravovány z čerstvých surovin. Například ryby a mořské plody se budou dovážet dvakrát týdně, a to přímo od moře. \"Rozhodně nechci, aby byl Restaurant Le Nautic místem jen pro vyvolené. Byl bych rád, kdyby si tu něco pro sebe našel úplně každý. Tomu bude přizpůsoben jídelní lístek, interiér i posezení. Na své si tak přijdou jak skuteční gurmáni, kteří chtějí například čerstvé ústřice nebo humry, které si mohou najít v akváriu, ukázat na ně prstem a nechat si je vylovit a připravit, až po klienty, kteří si přijdou třeba jen na špagety s nejrůznějšími přísadami,\" doplnil Valenta, jenž své podnikání začínal jako číšník.
Pro návštěvníky restaurace navíc budou podle Valenty určeny i další akce - například večery s kuchařem Emanuelem Ridim či dny, kdy budou vařit skuteční italští odborníci. Personál nové restaurace získal mezinárodní složení. \"Tým našich kuchařů a číšníků doplní personál ze slovenského hotelu Tatra Trenčín, který je ve vlastnictví našeho holdingu a právě prochází velkou rekonstrukcí,\" dodal Valenta.
Celek doplňuje několik salónků, sport bar Synot Tip a v podkroví pak kasino s živou pokerovou hrou. První pokerový turnaj - tentokrát s hosty, kterými jsou České Miss Eliška Bučková a Iveta Lutovská, si zde mohou zájemci zahrát již ve středu od 18 hodin. \"Turnaj je otevřený pro všechny zaregistrované milovníky této oblíbené karetní hry, kteří jsou starší 18 let,\" řekla Pekařová.
První velkou akcí, na kterou se již nyní celý tým pasáže Menton a Restaurantu Le Nautic podle mluvčí společnosti připravuje, bude silvestrovská open party. Zábavychtivým návštěvníkům nabízí vstup zdarma. \"Stačí si jen rezervovat místo u stolu,\" řekla Pekařová.
reklama

