Gastrofestival ve Velkých Karlovicích bude ve znamení novinek

Co se děje 15. 9. 2011 | Autor:
VELKÉ KARLOVICE - Několik novinek chystá v souvislosti s třetím ročníkem Karlovského gastrofestivalu ve Velkých Karlovicích turistický resort Valachy. Agentuře Mediafax to ve čtvrtek řekla mluvčí resortu Martina Žáčková. Letos poprvé se například uskuteční mezinárodní farmářský trh či galavečeře se špičkovými ...
VELKÉ KARLOVICE - Několik novinek chystá v souvislosti s třetím ročníkem Karlovského gastrofestivalu ve Velkých Karlovicích turistický resort Valachy. Agentuře Mediafax to ve čtvrtek řekla mluvčí resortu Martina Žáčková. Letos poprvé se například uskuteční mezinárodní farmářský trh či galavečeře se špičkovými kuchaři a platit se bude poprvé jednotným platidlem - Valašským tolarem. Připraveno bude také degustační Valašské menu, sestavené z receptů, které lidé zaslali do soutěže o nejlepší valašský recept. \"Loňský ročník navštívily čtyři tisícovky lidí. Doufáme, že letos by jich mohlo být ještě víc, připravili jsme tedy ještě rozsáhlejší program. Například hlavní bod gastrofestivalu, takzvanou Gastro tour, rozšiřujeme z jednoho dne na dva a součástí bude poprvé i farmářský trh. Vedle farmářů z Valašska jsme přizvali i výrobce z partnerských regionů Zlínského kraje v Itálii a ze slovenského pohraničí,\" konstatoval ředitel hotelových provozů turistického resortu Valachy Tomáš Blabla. Na osmi místech budou zřízené gastro zastávky, vždy tematicky zaměřené na konkrétní produkty. Na jednom místě tak lidé budou moci ochutnat i zakoupit uzeniny z různých zemí od různých výrobců, jinde zase vína, destiláty či dezerty. Hlavní hvězdou loňského Karlovského gastrofestivalu byl Emanuel Ridi. Letos návštěvníkům předvede svůj um několik špičkových kuchařů s vysokým odborným renomé z Česka, Slovenska a italského partnerského regionu Friuli, mezi nimi italský držitel prestižní Michelinské hvězdy Alessandro Gavagna. V dalších dnech se uskuteční galavečeře mimo jiné v režii Gourmet clubu Slovakia či interaktivní kuchařské show. Z tradičních doprovodných akcí nebude chybět řemeslný jarmark i soutěž o nejlepší valašský frgál, kterou letos čeká 10. ročník. Pro příznivce neobvyklých gurmánských zážitků se uskuteční večeře s menu z exotického hmyzu, milovníci míchaných nápojů se zase mohou těšit na barmanské večery. \"Jeden z nich zasvětíme nejstaršímu vinnému destilátu Armagnacu. Z Francie přijede samotný producent Armagnacu, Philips Gélas z Maison Gélas. Přivítáme i guru českého barmanství Alexandra Mikšovice,\" dodal Blabla. Karlovský gastrofestival začne 4. listopadu a vyvrcholí 11. listopadu uvedením Svatomartinského vína.

Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam