Kuchtík Chutík zve: Plzeňská restaurace hotelu Baltaci ve Zlíně. Pochutnáte si

Plzeňská restaurace v hotelu Baltaci (Foto: www.plzenskarestaurace.eu)Plzeňská restaurace v hotelu Baltaci (Foto: www.plzenskarestaurace.eu)
Plzeňská restaurace v hotelu Baltaci (Foto: www.plzenskarestaurace.eu)
Gastronomie 2. 3. 2012 | Zdroj: Kuchtík Chutík

Marie Rottrová, Václav Hudeček, Jan Přeučil, Jiří Stivín, Květa Fialová, Josef Kubáník, Emil Viklický, anebo Agáta Hanychová. Pokud jsou vám jména povědomá, pak si buďte jisti, že právě tyto osobnosti a řada dalších odcházely spokojeny stejně jako kuchtík Chutík z Plzeňské restaurace pětihvězdičkového hotelu Baltaci kousíček od rušného centra Zlína.

Dejte si do začátku třeba jako Chutík gulášovou polévku. Nejlépe s čerstvým pečivem několika druhů. Hustá polévka jako od maminky, bez přehánění. Skvělá chuť. Vedle sedící paní Chutíková měla silný hovězí vývar s knedlíčky, a bylo na ní znát, že je úplně stejně spokojená. Porce velké, ke svačině by určitě stačilo. Jenže Chutíkovi přišli na večeři.

Obsluha? Naprosto příjemná, nevtíravá, profesionální, stolování na vysoké úrovni. Co k pití? Jedna Plzeň a deci výborného sauvignonu.

Hlavní jídlo? Akcent tu dávají na typickou českou kuchyni. Co takhle svíčková, pečená kačenka se zelím, či snad několik druhů guláše? Sedm dalších dobrot. Z pestré nabídky vyhrál právě kančí guláš s opečenou cibulkou a špekovými knedlíky. Chutíková dostala chuť na rybu. Nechala si doporučit. Filirovaný tuňák s restovanou zeleninou vypadal opticky ještě lépe, než zmíněný guláš. Velká porce rybího masa, zelenina včetně oliv přímo hýřila všemi barvami. I to hraje značnou roli.

Po opravdovém pochutnání je čas rozhlédnout se po výborně vytištěném, přehledném jídelníčku. Oči by samozřejmě jedly ... Bohatá škála předkrmů, těstoviny, steaky na grilu, saláty ... a také deserty a zmrzlina.

Ještě zastavení u denního menu. Nabídka ze čtyř druhů, od 80 korun. Když přišli sportem příjemně znavení tenisté, měli chuť na pivo a jen něco menšího k snědku. Dostali tlačenku, chleby se šunkou, kdo nechtěl plzeňskou dvanáctku, vybral si třeba Velkopopovického kozla za 23 koruny, anebo ve stejné relaci nealko pivo.

Po dobrém jídle dostal Chutík i jeho choť chuť na kávu a něco sladkého. K výbornému voňavému turkovi valašský frgál z Hrachovce, k silnému presu pak tiramisu vlastní výroby. Finis coronat opus, říkají latiníci, aneb konec korunuje dílo. Právě tiramisu bylo vynikající tečkou za příjemně strávenou hodinkou a půl v Plzeňské restauraci hotelu Baltaci ve Zlíně.

Chutík hodnotí

kvalitní, pestrá kuchyně, výborná obsluha, příjemné, útulné prostředí, čisté toalety, doporučujeme k návštěvě

Hotel Baltaci Atrium *****
Lešetín II/651
760 01 Zlín

Komentáře


Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam