Pořádnou inovační stavební kúrou procházejí vlastní lázeňské prostory pod hotelem, zanedlouho budou v podstatně vyšším standardu než dosud. Stejně tak dostane větší prostor oblíbené golfové hřiště, zahrát si a učit se prvním odpalům se zahnutou holí ovšem můžete na simulátoru klidně i koncem zimy ve zdejším indooru.
Oblíbenou záležitostí jsou třeba místní silvestrovská oslava, hotelový ples, taneční večery a nedávno nová věc, velmi hojně navštívená domácí zabíjačka. A to už se Chutík dostává tam, kam míří, tedy do zdejší restaurace, což je vlastně hodně zajímavý soubor několika objektů. Od jídelny pro klienty hotelu, přes vlastní restauraci s taneční kavárnou až třeba po pizzerii v místním golfovém klubu.
Jídelníček má hned několik částí. Nikdy nechybí Denní jídelní lístek s bohatým sortimentem české klasiky, ale i rybími, drůbežími a bezmasými jídly ve velmi příznivých cenových relacích. Namátkou. Česnekové polévka s bramborem, hovězí na pepři s rýží, standardní cena za tohle menu 85 korun českých. Chutík na to ale šel jinak. Zaujala ho cena hovězího vývaru s těstovinou. Za 17 korun asi nelze čekat zázraky. Nutno ale ke cti podniku říci, že šlo opravdu o poctivý, chutný vývar nazdobený zelenou petrželkou. Co se polévky týče, je výběr mnohem širší, lákavá je třeba mexická. Zasmažená, s fazolemi, hovězím masem, rajčaty a červeným vínem.
Chutík si s chutí zalistoval opravdu bohatým jídelním lístkem. Což takhle některou z místních specialit. Jsme v lázních, nějakou korunu navíc nám paní Chutíková dala, takže… …takže, prosím Lázeňské řezy. Tedy 300 gramů masa. Kuřecí prsa, krůtí játra, vepřová panenka, k tomu smetanový přeliv se žampiony. Příloha? Ochotný, příjemný číšník doporučuje rozpůlit porci rýže a brambor, proč ne. Chutík mu stejně ochotně radí, aby k celkovému dobrému dojmu z vystupování přidal stylovější oblečení, jsme přece v lázeňském hotelu…
Po výborném hlavním chodu a dobrém láhvovém nealko pivu ještě pohled na další lákadla podniku. Vybrat si musí skutečně každý.
Často sem míří rodiny s dětmi, bohatá nabídka zmrzlinových ovocných pohárů, lívance s malinami a šlehačkou nebo třeba smažený banán s kokosem a medem.
Co jinde nenajdete? Tak třeba rizoto s liškami a s parmezánem, fazole na arabský způsob, klasický tatarský biftek z pravé svíčkové, anebo jeho „téměř jmenovec“ tatarák z lososa, ale také kynuté švestkové knedlíky s tvarohem. Jídelní lístek je skutečně přebohatý, lázeňský gurmán si libuje, jen bramborových příloh je osm druhů…
Za zmínku určitě stojí zdejší pizzerie. I tam se Chutíkovi líbilo. V bohatém sortimentu a rozumných cenách i to, že si mohl složení své pizzy přímo určit dle momentální chuti.
Když lázeňská restaurace, pak určitě víno. A to tu splňují na jedničku. Od klasiky až po vína ledová či speciální lázeňská. Nápojový lístek přitom počítá s tím, že při výběru nebudete spěchat, o každém druhu vína mají odborně i srozumitelně napsané pojednání. Pro inspiraci i pro poučení. K vínu se dá sednout v restauraci, od jara sem samozřejmě také na terasu. Škoda jen, že třeba přes zimu není výhled z restaurace takový, jaký by mohl být při případném „provzdušnění“.
Celkový dojem je „čtyřhvězdičkový“. Chutík se navíc moc těší na jaro, to vzhledem k lázeňským a rekreačním specifikům včetně vyhřívaného bazénu určitě přibude i hostů, kteří nebydlí v hotelu a potěší je velmi kvalitní služby zdejší restaurace. A cestu sem jako každý rok určitě ve velké míře najdou díky cyklostezce i dobré pěší dostupnosti mnozí Zlíňané, ale i lidé z jiných blízkých lokalit.
Hotel Lázně Kostelec u Zlína
Kostelec 493
763 14 Zlín