Chutík v Uherském Hradišti. Restaurant NET - vlídné ceny, příjemný personál, skvělá kuchyně

Restaurant NET (Foto: Kuchtík Chutík)Restaurant NET (Foto: Kuchtík Chutík)
Restaurant NET (Foto: Kuchtík Chutík)
Gastronomie 6. 4. 2012 | Zdroj: Kuchtík Chutík

Kuchtík Chutík si vyjel na Slovácko. Jeho metropole láká celou řadou pozoruhodných restaurací. Chutík dal na doporučení paní Chutíkové a společně zašli na oběd do Restaurantu Net. A dlužno hned říci, že udělali dobře. Vyhlášený podnik je prakticky v centru, míří sem ti, kteří si chtějí užít usměvavé obsluhy, příjemného prosvětleného interiéru, vlídných cen i široké nabídky výborného jídla.

Na jídelním lístku zaujme hned sedm! druhů meníček. Mezi nimi na každý den jedno jídlo s důrazem na zdravou výživu. A také čtyři druhy polévek. Ceny přístupné. I s polévkou od 60 do 90 korun. Byl právě zelený čtvrtek, zdalipak to budou provozovatelé akceptovat? Samozřejmě ano.

Chutík doporučuje a i když se nechce opakovat, vychází mu hodnocení na 4 hvězdičky.

  • pestrý jídelníček
  • příjemná obsluha
  • vlídný interiér
  • rozumné ceny

Nuže: hráškový krém nemá chybu, jsou v něm skutečně i kuličky hrášku, podle gusta paní Chutíkové pěkně horký. Následuje zmíněný špenát. Velmi slušná porce s kuřecím steakem i vejcem a vařený brambor. Madam Chutíkové moc chutnalo, porce značná, na pokraji kapacity jejího žaludku. Mini výtka. Špenát je ochucený česnekem, dámu ovšem ještě čeká jednání, škoda, že nebyl v jídelníčku česnek avizován, možná by si tentokrát vybrala z pestré nabídky o kousíček dál... Opravdu je z čeho. Třeba plněnou jehněčí kýtu s dušenou rýží, anebo smaženou brokolici se šťouchaným bramborem.

To Chutík je rozvážnější. Probírá se nabídkou beze spěchu, dnes má docela čas. V tom přisedá i pan majitel a vypráví, že se na přepestrém jídelníčku drží v hitparádě zájmu hodně vysoko řada specialit jeho pana otce, chvalně známého vynikajícího místního kuchaře ověnčeného spoustou kulinářských ocenění i v mezinárodním měřítku.

Chutík si jednu takovou nechá doporučit. Pletenec, tedy maso dvou druhů, kuřecího a vepřového. Ještě ve fázi těšení se je na stole výborný kuřecí vývar s masem a nudlemi za 25 korun. Škoda jen, že nebyl o maličko více horký. O maličko, jinak by si zasloužil podtrženou jedničku. Chutík není nováček, ale tolik libového kuřecího masa v jednom polévkovém hrníčku už opravdu předlouho neviděl...

Za chviličku je na stole na stylovém velkém talíři zmíněný pletenec. Cop z vepřové panenky a kuřecích prsíček. Dva druhy libového masa velmi dovedně spletené v jeden krásný kulinářský zážitek. K tomu oku lahodící opékané selské brambory se slaninou a esteticky vyvedená obloha z několika druhů čerstvé zeleniny. Chutík je dobrý strávník, porce je značná, chuť výborná.

Zatímco Chutíková si libuje nad výbornou silnou kávou, jako zdatná kuchařka hodnotí širokou nabídku klasických jídel, pět druhů ryb, ale také rožněné steaky z několika druhů masa na rozpáleném kameni, podobně i řadu těstovinových, bezmasých a sýrových pochoutek. Výborná je i nabídka předkrmů, stejně jako salátů a desertů. Velmi pestrá je například hitparáda zmrzlinových pohárů.

Pivo Plzeňské za přijatelnou cenu 32 korun, o osm korun levnější Radegast. Čas posedět u vína tentokrát není, ale i tady je opravdu z čeho vybírat. Znalcům poslouží samostatný vinný lístek obsahující kvalitní nápoje bohů včetně pozdních sběrů hned z několika vyhlášených moravských vinařských oblastí.

Sám pan šéf upozorní mladou pohodovou servírku na fakt, že nemá nabízet další chod předtím, než hosté spořádají předešlý chod. Celá restaurace působí nesmírně vlídným, pohodovým dojmem, personál včetně kuchařů je na velmi slušné profesionální úrovni. Naběhá se, ale úsměv neztrácí, to je cenná devíza. O kvalitní odborníky je v tomto směru v branži nouze, to vám potvrdí každý znalec oboru. Zdá se, že v Restaurantu Net v Uherském Hradišti si i v tomto směru vybrali hodně dobře. Máte pocit, jako byste byli opravdu váženými hosty mladého, velmi příjemného personálu. A ještě něco, restaurace je prakticky plně nekuřácká až na malý prostor u výčepu. Je to skutečně znát v celkové útulnosti. Sem se lidé určitě rádi vracejí.

Restaurant NET
Jindřicha Pruchy 310
Uherské Hradiště

Fotogalerie

Komentáře


Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam