Chutíkové v Akvárku na Stupavě. Jako ryby ve vodě

Restaurace Akvárko na Stupavě (Foto: www.stupava.cz)Restaurace Akvárko na Stupavě (Foto: www.stupava.cz)
Restaurace Akvárko na Stupavě (Foto: www.stupava.cz)
Gastronomie 11. 5. 2012 | Zdroj: Kuchtík Chutík

Chutíkové jsou výborní jedlíci. To je známo o všech třech generacích. S Chutíkem prostředním to tentokrát měl potvrzovat i nejstarší zástupce rodu. Společně přijali pozvání do restaurace Akvárko, kousek od hradu Buchlova, v krásném prostředí Chřibů na Stupavě.

Akvárko je název neobyvyklý, ale docela trefný. Prosvětlený interiér díky velkým oknům, nekuřácká jídelna, zahrádka, dětské zázemí, zookoutek, salónek k oslavám, lyžařský servis i stojany na kola. Restaurace je situována přímo pod vyhlášeným stupavským lyžařským svahem a zatímco v zimě sem míři hlavně lyžaři a snowboardisté, od května do října je pro změnu vyhledávaným cílem pěších, ale hlavně cykloturistů. A to bývají lidé, kterým během sportovních aktivit umí pěkně vyhládnout.

Chutíkovi do velké rodiny rekreačních sportovců patří a tak se oprávněně do Akvárka těšili. Hned poté, co vejdete, zaujme vás příkladná čistota a hezký interiér. Na stolech dva jídelní lístky, stálý a denní. Začít polévkou je u nás téměř zákonem, ze dvou druhů měli později odpoledne jednu, takže kyselice pro oba Chutíky. Pro gurmány by to možná chtělo větší polévkový výběr. Polévka k hlavnímu jídlu vyjde na 15 korun, to je paráda. Samostatně na 26.Chuť celkově na jedničku.

Chutíkovo hodnocení vychází na 4 hvězdičky.

  • velmi pěkně upravený interiér
  • výborné zázemí v těsném okolí restaurace
  • příjemný personál i majitel
  • parkoviště naproti
  • užšší sortiment polévek
  • vynikající borůvkové knedlíky
  • široký jídelníček
  • pondělí zavírací den

Akvárko nabízí krásný výhled do chřibské zeleně, přímo po lyžařském svahu se před vámi producíruje laň. Nádhera. Tohle zřejmě hned tak neuvidíte. Pak se divte Chutíkovi, že se začal zajímat o zvěřinu. Z bohatého jídleníčku mu padla do oka pikantní směs z daňka, sympatická servírka doporučila přílohu půl na půl - tedy šťouchané brambory a rýži. Ještě než se laňka prošla po svahu zpět, bylo jídlo na stole. Masa nádherná porce, navíc opravdu pikantní, chutné, dobře kořeněné. K tomu pěkná obloha nabízející barevné doplnění a zmíněná příloha. Vše za 105 korun. Tohle chce vychutnat, maso šťavnaté, chuťové pohárky koncertují. Chutík doporučuje v tomto případě vychutnat každé sousto.

Chutík děd je specialista na kuřecí maso. Za 99 korun si objednává přírodní kuřecí kapsu plněnou nivou pečenou v anglické slanině. Pohled na mistrovské dílo z kuchyně je hodně zajímavý. Ale co chuť, pane Chutíku nejstarší? Prý vynikající, mírně pikantní a velmi dobře připravené.

V Akvárku určitě na denním jídelníčku pochodí i ten, kdo má protentokrát hlouběji do kapsy. Znojemská hovězí pečeně s rýží nebo knedlíkem, kuřecí nudličky, rizoto, anebo smažený květák. Vše včetně libovolné přílohy za 60-65 korun.

O něco více stojí zlatý hřeb stupavské gurmánské akce. Domácí kynuté knedlíky s pravými borůvkami, cukrem a šlehačkou. Můžete si vybrat, zda je doplníte mákem nebo tvarohem. Chutíkovi okusili v příjemné společnosti pana majitele obě varianty. Spokojenost maximální, jde o dobrotu, která samozřejmě může třeba pro děti či ženy posloužit jako dobrý oběd.

Káva na závěr voňavá, nealko pivo v několika druzích. Jinak prodej vína i sebou, akcent na výběr zdravých domácích základních potravin, přesně to, co se sem do lůna nádherné přírody maximálně hodí. Ten, kdo se zastaví na Stupavě v restauraci Akvárko, bude odcházet nebo odjíždět určitě hodně spokojený.

Fotogalerie

Komentáře


Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam