Chutík V práci. Bylo to maso

Ilustrační foto (Foto: www.vpraci.com)Ilustrační foto (Foto: www.vpraci.com)
Ilustrační foto (Foto: www.vpraci.com)
Gastronomie 18. 5. 2012 | Zdroj: Kuchtík Chutík

Chutík se tentokrát vymanil z rodinného kruhu a nechal se kamarádem pozvat do poněkud nevšední restaurace, možná spíše baru, prostě do originálního českého pubu V práci. Ve Zlíně na Kvítkové ulici stačí sejít pár schodů a jste na místě, tedy ve stylovém prostředí, kde je mimo jiné radost sledovat na spoustě obrazovek skvělé počínání našich hokejistů.

Otevírá se vždy až od patnácti hodin, s klasickou restaurací třeba s obědovými meníčky nepočítejte. Tohle je pub pro správné chlapy. A odpovídá tomu plně také jídelníček. Rádi sem chodí třeba zlínští fotbalisté. Všemu vévodí čerstvé maso a to na mnoho způsobů. My si ovšem po usednutí do velmi pohodlných křesel prohlížíme interiér. Ten je opravdu jedinečný, působí zajímavě, docela honosně i čistě a příjemně. Mají tu i parket pro pravidelné páteční diskotéky, teď odpoledne je tu ještě poloplno a těšíme se, že si na nás personál udělá čas...

Jídelníček slibuje hody přímo lukulské, pokud ovšem máte rádi maso v těch nejchlapštějších polohách. Objednáváme nejdříve pití, oba volantisté, pak je jasné, že jdeme do nealka. Ale ouha, už včera večer došlo a dnes prostě není. Sladké nápoje k masu??? Ale co nám zbývá...

Z jídla nejdříve polévka. Poctivá valašská česnečka se sýrem, vejcem a opečeným chlebem za 35 korun a stejně tak slepičí vývar s masem a nudlemi. Cena stejná, talíř také velký, chuťově slušné.

Chutíkovo hodnocení vychází na 3,5 hvězdičky.

  • široký sortiment masitých specialit
  • originální interiér
  • středně vyšší cenová hladina
  • samočepovací přístroje
  • absence nealko piva
  • výborná úroveň televizního "menu"

Jídelníček, možná lépe řečeno jídelník (neboť je velký a spolu s nápojovým lístkem docela rozumně vytištěný na velkém formátu) skýtá dvěma chlapům opravdové příjemnosti, přitom si ale nehraje na žádnou láci. Lákavé jsou v několika druzích tataráky z hovězího masa, skvělé je prý kilogramové koleno s hořčicí a křenem za 220 korun, velmi oblíbená grilovaná vepřová žebra na medu a pivu, anebo velké porce pro více osob, třeba mix plate z více druhů masa, anebo grilovaná křídla. Čertsvé maso dominuje a je to znát.

Chutík a kamarád ale zabrousili jinam. Aniž by se domlouvali, pokračovali krkovičkou. Tu tady tedy umějí. A to hned na několik způsobů. Chutík si ji dal coby Texas steak s fazolí, smetanou a křenem. K tomu pečené brambory. Dohromady za 205 korun. Jídlo výborné, brambory ovšem hodně osolené, evokace žízně zcela jasná,  a tak to odnesla jedna docela dobrá krušovická desítka, prostě za volant až za dvě hodiny. S masem byl spokojen v jiné úpravě i kamarád, také on si ale přisolil v tom smyslu, že méně soli z kuchyně by nebylo na škodu...

Zlínský Original Czech pub V práci je hodně zajímavý podnik, přímo skvělé tu musí být třeba hokejové zážitky, tady se určitě fandí ostošest, výhled z každého místa na obrazovku je vynikající. Je to podnik, kde spíše než soukromí najdete týmového ducha, vedle mnoha druhů chutných masitých žízeň vyvolávajících pokrmů také saláty, těstoviny a ryby a tomu odpovídající dlouhý výčet nápojů. Výborná rozlévaná vína z Pálavy a jednu zdejší specialitu, samočepovací přístroje hned na několik druhů piv. S pivem z vlastní ruky mohou být hokejový a zanedlouho i fotbalový šampionát stejně jako olympiáda nádherné....

Komentáře


Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam