Chutík ve zlínské Potrefené Huse. Trefa do černého nevyšla

Potrefená Husa Zlín (Foto: www.potrefenahusazlin.cz)Potrefená Husa Zlín (Foto: www.potrefenahusazlin.cz)
Potrefená Husa Zlín (Foto: www.potrefenahusazlin.cz)
Gastronomie 29. 6. 2012 | Zdroj: Kuchtík Chutík

Chutík a jeho známá z dávných časů. Pro pozdní oběd velmi příjemná společnost. A také velké očekávání. Restaurace Potrefená Husa ve Zlíně na třídě Tomáše Bati je vyhlášená. Má zahrádku, má originálně řešený jídelníček, výborný personál nešetřící úsměvy a pozorností. Ale také poměrně vysokou cenovou hladinu, za což by Chutík i dáma čekali výborné pochutnání. Bohužel, očekávání se tak úplně nanaplnilo.

Nabídka blesková, dívky i mladí muži ve stylovém oblečení ochotní, na úvod velmi slibné. Originálně pojatý jídelníček tu mají sestaven nejen z denního menu, ale hlavně ze spousty grilovaných dobrot, bohatý je výběr našich i zahraničních piv. Volant velí jasně, dáme si nealkoholické pivo. Staropramen je chladivý, výborně natočený, cena 32 koruny. Přesně dvojnásobek stojí zdejší specialita, klasické pivo v tupláku, tedy pro opravdové žíznivce celý litr.

Z tří meníček zůstává jedno, nic proti tomu, máme půl třetí. Za 89 korun krémová česnečka s krutony, pečínka z vepřové kotlety se švestkovou omáčkou a bramborovými noky. Maso v normě, omáčka výborná, noky lahodné. Porce by mohla být větší, ale nevadí. Partnerka, žena pořád hodně pohledná, má na tváři výraz, který spolustolovníka přesvědčí o tom, že spokojenost není v patřičných mezích. Polévka prý působí chuťově velmi fádně, ale s omáčkou už také vládne spokojenost.

Chutíkovo hodnocení vychází na 2,5 hvězdičky.

  • výborná obsluha
  • nápaditý jídelní lístek
  • vysoká cenová hladina
  • stylový interiér
  • polévky bez výrazné chuti
  • nedokonale propečená žebra

Chutík je nejen omámen neutuchajícím půvabem dámy, kterou neviděl snad dvacet let, ale těší se na zlatý hřeb hodování. Zní to velmi, velmi lákavě. Pečená moravská žebra s pikantním zelným salátkem a rozpečeným chlebem. Ještě předtím inzeruje jídelní lístek poctivou gulášovou polévku s masem a brambory. Za 49 korun, což je široko daleko nejdražší polévka. Hodnotiteli je líto, ale kvalita ceně tentokrát rozhodně neodpovídala.

Nu což, pečená žebra vše napraví. Jídelníček inzeruje za 179 korun 0,6 kg oblíbené dobroty. Na prkénku se salátem to vypadá docela dobře. Jenže, jenže. Maso je kupodivu hodně tučné, že by nedopečené? Navíc chuť je poměrně mdlá, salát coby doplněk, ani lehce opečený chléb nemůžou dokázat setřít dojem, že největší příležitost zůstala tentokrát promarněna.

Takže ještě káva, popravdě řečeno, chuť jsme po deziluzi žeberního rázu ani příliš nezaznamenali, desert s díky odmítáme, platíme téměř pětistovku a těšíme se, že ve vyhlášené zlínské restauraci v centru města trefíme do Potrefené Husy příště lépe...Tentokrát to bohužel trefa do černého nebyla.

Fotogalerie

Komentáře


Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam