Parkoviště před restaurací V Podzámčí je placené, budiž, pár korun hladového nezabije, proč ale stála před parkovištěm značka "zákaz vjezdu", to už je otázka. A přímo návod, proč se vydat jinam...Ještě, že byli Chutíkovi nad takové drobnosti povzneseni.
Léto tak napůl, mírné váhání, zda se usadit venku nebo vevnitř. Dáváme přednost první možnosti. To ale ještě netušíme, že nás déšť zavede dovnitř. Velkými slunečníky je totiž zastřešena jen větší část zahrádky, na nás vybyl stůl takříkajíc na rozhraní a tak nakonec bereme zavděk nekuřáckou částí restaurace pěkně pod střechou, přímo u kuchyně a výčepu.
Alespoň máme mladé servírky přímo před očima, tu a tam se zjeví i pan kuchař. Možná se dá říci Pan Kuchař, neboť jeho výtvory určitě potěší. Ale pěkně popořadě.
V samostatném jídelníčku lákají třeba pizzy v desítkách provedení, ceny od 77 korun až po 499. Ta horní suma je ovšem za baštu pro 4-6 osob, nelekat se. Velmi zajímavě vypadá 700 gramů vykostěného vepřového kolena za 209. Férová dívka, ale hlásí, že bychom stejně jako v případě speciality - Podzámecké masové mísy ze sedmi druhů masa za 389 korun - museli zhruba půlhodinku počkat. Škoda, snad bude příště více času...
Chutíkovo hodnocení vychází na 3,5 hvězdičky.
- placené parkování před restaurací
- velmi kvalitní denní menu v rozumných cenových relacích
- velmi dobrý slepičí vývar pod 30 korun
- relativně drahé masové pokrmy
- bohatá nabídka pizzy i grilovaných mas
- poněkud fádní interiér ve starším objektu
- zahrádka
- + pod deštníkem
- - mimo něj
- příjemný, hbitý personál





A tak něco rychlejšího. Z meníček ještě zůstává masové rizoto se sýrem a okurkou. Před ním docela chutně připravená fazolová polévka s párkem. Tady spíše úsměvné malé zastavení - s párkem - to je poněkud zvláštní označení. V naší polévce bylo přesně čtvrt kolečka párku, spíše klobásy, tady kuchař skutečně šetřil, nebo jsme měli smůlu a jiní štěstí, zato fazolí houšť. Porce rizota velmi slušná, stejně jako masa v něm, chuť, jak má být.
Chutík junior má nejdříve slepičí vývar s masem a nudlemi za 29 korun. A také se zeleninou. Na té se opravdu nešetřilo, dává vývaru výbornou chuť, těžko říci, zda ji ještě zvýrazňuje koření, každopádně trefa do Chutíkovy chuti.
129 korun vepřový steak se šunkou a sýrem, hranolky za 28, tatarka za 15. Suma sumárum 172 korun. Maso je ale podle juniora Chutíka výborné, stejně tak hranolky i tatarka. Porce na velkém talíři opravdu adekvátní vyšší ceně, pochutnání.
Na závěr palačinky s ovocem, čokoládou a zmrzlinou, porci dělí servírka velmi ochotně na dva talíře včetně dvojnásobného příborového servisu, píšeme plus.
Za velmi dobré jídlo a dvě piva, lahvové nealko i točenou Plzeň v ceně 29 korun, platíme včetně kávy celkem 425 korun.
V holešovské Restauraci v Podzámčí jako v zámku. Zvenčí takříkajíc nic moc, uvnitř vše v pohodě s příjemnými vjemy.
Komentáře