Poslední dobou procházela restaurace různými ne vždy vítanými a zdařilými peripetiemi, teď se vrátila pro štamgasty i náhodné hladovce a žíznivce do starých dobrých kolejí. Interiér je včetně paroží a dobových obrazů pěkně stylový, stejně jako restaurace slouží třeba zahrádka, salónek i vinárna. A velmi oblíbený je na rozdíl od jiných podniků výčep.
Aby nebyl, když tu čepují Plzeňské. Chutík mladší odkládá klíče od vozu, tuhle laskominu si nechce nechat ujít. Starší tiše závidí u velmi dobrého standardního nealka, okusí ale byť jedním lokem i chloubu českých pivních tvůrců z Plzně a zajásá. Tohle je Plzeň přesně jak má být. Ne levná, půllitr za 36 korun, ale opravdu vynikající. Což stvrdí i junior.
Ale pánové přišli kolem páté odpoledne za jídlem. Polévka ve čtyřech provedeních. Jak zajímavě zní hovězí vývar s jatrovým štrůdlem a nudlemi... Cena 39 korun, porce takříkajíc maximální. Vývar horký, chuťově opravdu dobrý, čtyři štrůdlíky z jater ozdobou, chuťově i vizuálně.
Chutíkovo hodnocení vychází na 3,5 hvězdičky.
- originální interiér restaurace
- příjemný personál
- vyšší cenová hladina
- vynikající plzeňské pivo
- výborný hovězí vývar, méně výrazná česnečka
- pozornost v podobě krabiček na zabalení zbylého jídla





O čtyři koruny levnější valašská česnečka s opečeným chlebem už tolik plusů podle našeho soudu nenasbírá, chuť by klidně mohla být výraznější, dnes se už přece líbat nebudeme.
Hlavní chod. Zatímco u sousedů voní pravý tatarák, my dáváme přednost kolenu. Tedy pečenému kolenu na pivíčku s kysaným zelím, jak přesně název pokrmu zní. Už když jej šikovná mladá servírka pokládá na stůj, tuší Chutík starší, že to nebude jednoduché. Což o to, maso jde pěkně od kosti, chléba dostatek, ale porce masa je tak velká, však také ne levná -179 korun - že to bude boj.
Junior ve stejné chvíli ochutnává smažené řízečky z vepřové panenky, k nim hranolky. Ty se v porovnání se stejným produktem z minulého týdne z Holešova stávají předmětem mírné kritiky...
Obě hlavní chlapská jídla jsou ale tak sytá, že Chutíkové netuší, co bude dál, zda si dát pauzu, anebo...
..anebo si nechat dobroty, kterých je evidentně přes dnešní chutíkovskou míru, zabalit. Pro servírku žádný problém, za chvíli je na stole úhledná krabice a večer se může v hodování pokračovat doma.
Čas byl neúprosný, více Chutíkovi nemohli stihnout, každopádně ale stojí za pozornost bohatý výběr vín, stejně jako denně pět druhů jídel meníčkových v relaci od 75 do 99 korun. Velmi originální jsou také speciality k pivu včetně topinek a mnoha dalších chuťovek, které si třeba doma nepřipravíte.
Návštěva Restaurace Myslivna ve Zlíně je vzpomínkou na skvělou tradici, určitým zásahem do peněženky, ale také připomenutím, že klasika je už zase klasikou.
Fotogalerie
O autorovi
Kuchtík Chutík
Pozorovatel restaurací ve Zlínském kraji. „Vaří“ své postřehy nikoliv pro gourmety a další experty, ale nabízí svůj obyčejný pohled běžného návštěvníka.
Komentáře