Chutíkové přišli v čase neoběda i nevečeře, kolem tři čtvrtě na čtyři odpoledne. To žádá nekonformní řešení. A tím může být třeba hovězí tatarák s topinkami. Než se v kuchyni připraví, zaujme opravdu přepestrý vinný lístek, pro jeho četnost snad lépe řečeno list. Tak širokou nabídku spousty kvalitních vín z jihu Moravy hned tak nenajdete. Výběry z hroznů, pozdní sběry, ale i levnější vína rozlévaná. Nabídce pak dominuje s mírnou husí kůží, případně peněženkou či platební kartou magnáta pravé šampaňské za 1990, ale také 4990 korun...
Chutíkovo hodnocení vychází na 3,5 hvězdičky.
- bohatý jídelní lístek
- mimořádně pestrá nabídka vína i destilátů
- šálky potřísněné od kávy
- vyšší cenová hladina
- velmi klidné, příjemné prostředí
- stylová zahrádka i vlastní interiér
- kvalitní personál





Tak raději k onomu tataráku. Netrvá dlouho, stačíme si ještě prohlédnout velmi stylový interiér a znovu se usadit na zahrádce, a je na stole. Šest ne do zlatova nábrž do žluta upečených topinek, stogramová porce hovězího, včetně dalších ochucovadel. Chutíkové dostávají dva talíře a jdou na to. Nikdo není zklamán, opravdu chuťovka dle představ, cena v mezích "zákona" 139 korun. Tatarák žádá adekvátní pití, nealkoholické pivo tu mají v láhvi, co je velmi důležité, je výborně vychlazeno.
Jídelní lístek je hoden obdivu, hodně grilovaných záležitostí, méně obvyklé jsou třeba jehněčí medailonky, zajímavě z druhého pólu působí třeba grilovaný oštiepok s brusinkami, lákadel jsou ovšem bez nadsázky desítky.
Možná to po tatarském bifteku působí barbarsky, nicméně je to tak. Chutík junior si navrch dává palačinku s malinami, šlehačkou a čokoládou, starší z pánů pak zmrzlinový pohár se šlehačkou, pak ještě capuccino a espresso. Tady menší výtka, oba šálky polity kávou zvenčí, byť mírně, škoda, k dokonalosti nebylo daleko. A úplně nakonec výbornou vychlazenou americkou limonádu s kousky ovoce.
Zmrzlinový pohár by asi pokazil jen úplný diletant, je v pohodě , cena 45 korun, palačinky už ale Chutíkové ochutnali lepší...
Od sousedních stolů zní k potěše personálu i majitelů cizí řeči v několika provedeních. To už spokojeni odcházíme se zaplaceným účtem za necelých 400 korun. Dojem zůstává velmi příjemný. Možná i proto, že jsme "nešli" do panáků. Jeden Hennessy Paradis by nás stál přesně dvakrát tolik. Inu, proti gustu...
Fotogalerie
O autorovi
Kuchtík Chutík
Pozorovatel restaurací ve Zlínském kraji. „Vaří“ své postřehy nikoliv pro gourmety a další experty, ale nabízí svůj obyčejný pohled běžného návštěvníka.
Komentáře