Na stole, jak bývá dobrým zvykem, dva jídelní lístky, jeden s doporučenými dobrotami daného dne, ten druhý širší i s hitparádou nápojů. Ale ještě před pohledem do jídelníčku (jak by bodly brýle, které mají pro zapomnětlivé u konkurence) rozhlédnutí po restauraci, kterou doplňuje stylový penzión. Velká pochvala, jen se to tu míhá valašskými výrazy od "sklépka" až po WC "ogaři". Vše nevtíravé a působící opravdu příjemně, Teď jde o to, jaké budou gurmánské zážitky...
Za 139 korun, což není málo, pečená kačenka, míchaný tedy dvojí knedlík, vedle klasiky i bramborový a logicky zelí. Pryč s dietou!!!
Tolik včetně česnečky rozmáchnutí Chutíka mladšího. Nedat si k tomuhle jídlu plzeňské pivo by hraničilo s nečešstvím. Půllitr Prazdroje tu mají za dnes průměrných 35 korun a kvalita je nutno konstatovat výborná. Česnekačka tentokrát česnek opravdu viděla, nešel jenom kolem, proto je chuť plná, navíc vejce. Jedničku nepíšeme polévce z jednoho důvodu, opečený chléb už byl v polévce, což je škoda, příště prosím na malý tácek, rádi si dopřejeme chleba tak, jak budeme chtít, takhle se nám namočí zbytečně celá dávka a křupavý efekt je ten tam.
Kachnička je upečena tak akorát, chutě se střídají ke spokojenosti hostů, houskový knedlík předčil podle subjektivního dojmu svého bramborového kolegu, obé v počtu kusů tři.
Chutíkovo hodnocení vychází na 4 hvězdičky.
- velmi zajímavý stylový interiér
- momentálně problematické umístění včetně parkování (dočasně)
- velmi kvalitní obsluha
- středně vysoká cenová hladina
- poměrně drahé nealko nápoje
- kvalitní domácí kuchyně
- možnost ubytování





Do patnácti hodin můžete ve Štípském šenku vybírat z denní nabídky, Třeba asijskou polévku za dnes už poměrně málo vídaných 15 korun. Chuť skutečně exotická, složení bambusově - ostré, akceptovatelné, ne úžasné, ne špatné.
Krkonošský guláš s houskovým knedlíkem láká rozumnou cenou 75 korun. Za chvíli je na stole. V Krkonoších letos asi na rozdíl od našeho kraje rostly houby, což je nadsázka, každopádně ale také připomenutí, že klasický hovězí guláš mohou zdařile doplnit kousky hub. Podle Chutíka staršího už dost méně zdařile křenový přídavek, který se chuťově právě s houbami a hovězím spíše přebíjí... Věc názoru, samozřejmě.
Obsluha? Dvě velmi příjemné dámy, k létu, když vrcholí snad patří i šortky na hodně hezkých dívčích nohou, jinak tenhle oděv k vidění moc nebývá, ale proč ne.
Štípský šenk nabízí spoustu dalších věcí a láká k posezení, ať rozlévaným vínem, anebo z jiného soudku či spíše akvária, kde si přímo můžete vybrat ryby, které vám v kuchyni hbitě připraví. Věru, nechybíte, když se ještě před zoologickou zahradou zastavíte ve Štípském šenku v těsné blízkosti tamního krásného chrámu.
Fotogalerie
O autorovi
Kuchtík Chutík
Pozorovatel restaurací ve Zlínském kraji. „Vaří“ své postřehy nikoliv pro gourmety a další experty, ale nabízí svůj obyčejný pohled běžného návštěvníka.
Komentáře