Sportarena U Jeleňa: k meníčku nevšední bonus

Sportarena U Jeleňa (Foto: Sportarena U Jeleňa)Sportarena U Jeleňa (Foto: Sportarena U Jeleňa)
Sportarena U Jeleňa (Foto: Sportarena U Jeleňa)
Kuchtík Chutík 14. 9. 2012 | Zdroj: Kuchtík Chutík

Hosta je v přetěžkém konkurenčním boji nutno hýčkat. A to stále více. V souboji o něj to zkoušejí zajímavě ve zlínské Sportareně U Jeleňa v místní čtvrti Januštice. Host, který si dá zdejší meníčko, může vybírat z volně přístupných laskomin na stole opodál. Pohledem lákal při naší návštěvě třeba hodně vyzrálý meloun, anebo letos docela vzácné švestky.

Tohle je jedna ze zdejších specialit, škoda jen, že vám kouzlo, tedy to, oč na speciálním servírovacím stole jde, a komu slouží, neprozradí obsluha jaksi automaticky...A propos, obsluha... tak milou a příjemnou servírku Chutíkovi, tentokrát v plné sestavě, dosud na svých toulkách krajem nezaznamenali. V polovině obědového hodování ji ovšem vystřídal kolega. Ać byl rovněž na velmi slušné profesionální úrovni, po dívce se Chutíkům stýská ještě teď.

Na úvod nabídka z denního menu, na stůl ale hned přináší pohledná dívka také pevný jídelní lístek. Nabídka pití a dvě nealko piva ve třetince s rozlévaným vínem, bohužel, čepované nealko nápoje k mání nejsou. V meníčku se schovává frankfurtská polévka a vepřo-knedlo-zelo, za 86 korun. Z pevného jídelníčku polévka dršťková a hovězí vývar, dále pak sýrová jehla s oblohou a hranolky a také rybí filé. Jen tak s oblohou.

Začněme polévkami. Frankfurtská za dvacku, o deset korun více za hovězí vývar a za 33 je dršťková. K ní servírka nabízí rohlík anebo chléb. Všechny polévky horké, tak, jak to hosté mají rádi, hovězí by podle Chutíkové možná prospělo trošku méně soli. Zato chválí nudle i játrové knedlíčky.

Chutíkovo hodnocení vychází na 4 hvězdičky.

  • servírka par excellence
  • bonus v podobě ovoce a nápojů k menu
  • zajímavý interiér
  • pestrý jídelníček
  • z točeného nealka jen pivo
  • velmi slušná kvalita pokrmů
  • horší možnost parkování
  • slabší káva

Další bod příjemného programu v moderním interiéru. Zmíněná česká klasika ze všech klasik možná nejklasičtější. Dva fortelné kusy masa, zelí a knedlík. Sólo oddělená šťáva z vypečeného masa. Chuť domácí, syté, jistě strašně hříšně nedietní, ale moc dobré...

Sýrová jehla vyjde bez přílohy na 99 korun. Obsahuje dva druhy sýra, šunku i pórek. To vše v trojobalu. Pro kuchaře ne zrovna lehká práce, pro jedlíka zase poměrně složitá tehdy, když chce kousky dobroty dostat z jehly. Chuť velmi dobrá a obloha pečlivě zdobná, dobrá práce i chuť.

A ještě smažené filé, kdysi postrach školních jídelen, dnes vyhledávaná pochoutka. Chutíková chválí nejen fakt, že je ryba kvalitně prosmažená, ale také skutečnost, že je jídlo se znovu parádní oblohou servírováno na vyhřátém talíři a i poslední sousto je tak pěkně teplé. Co se vína týče, bylo velmi slušné kvality, k jídlu se hodilo a zvoleno bylo i správné sklo.

V tuto chvíli to už vypadalo na velikou, téměř bezvýhradnou pochvalu. To by si ale Chutíci nemohli dát na závěr po malém váhání kávu. Ta se v podobě turecké ani piccolové nevyvedla tak, abychom mohli laťku spokojenosti korunovat ve stejně vysoké míře. Jistě, nejsme v kavárně, ale přesto škoda.

Fotogalerie

O autorovi

Kuchtík Chutík

Pozorovatel restaurací ve Zlínském kraji. „Vaří“ své postřehy nikoliv pro gourmety a další experty, ale nabízí svůj obyčejný pohled běžného návštěvníka.

Komentáře


Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam