Chutík ve zlínském divadle. Chutná strava nikoliv duchovní

Městské divadlo Zlín (Foto: Zlin.cz)Městské divadlo Zlín (Foto: Zlin.cz)
Městské divadlo Zlín (Foto: Zlin.cz)
Kuchtík Chutík 28. 9. 2012 | Zdroj: Kuchtík Chutík

Dílna 9472 neboli pro zlínské staromilce Divadélko v klubu. Místo, kde se rozdává rovným dílem strava duchovní, rozuměj skvělé komornější kusy mistrů zlínských prken znamenajících téměř vše, v poledne ovšem místo pro mistry kuchařské i číšnické. Restaurace si v novém obsazení rychle našla velmi početnou klientelu a nevaří tu vůbec špatně.

Hned v 11 hodin, kdy tu otvírají, se to tu hemží jako v úle. Neklamný znak toho, že jde o místo u stolu, ale také o vyhledávanou, dobrou destinaci. Usednete, na stůl rychle putuje bezedná polévka, račte nabrat, kolik chcete, klidně si místo drahého pití dojděte pro karafu s ovocným nápojem. Výběr z jídel? Tak akorát. Hned čtyři odlišná meníčka za rovných 70 korun, to vše se zmíněnou polévkou i nápojem. Klobouk dolů. Další výběr pěti šesti jídel docela pestrý, nikdy přes magickou hranici sto korun.

Základní kostky jsou vrženy, teď jde o to, co vybrat k docela dobré zabíjačkové ovarové polévce, snad to stránky pana Chutíka unesou, k tolik oblíbené "prdelačce"? Nuže, rázné číšnici hlásí dva muži jednou křenovou omáčku s knedlíkem a uzeným masem, dále pak kuřecí čertíky, tedy kousky masa v bramborovém těstíčku s hranolky a oblohou.

Chutíkovo hodnocení vychází na 3,5 hvězdičky.

  • velmi přijatelná cenová hladina
  • nesmírně rychlá ale poněkud neosobní obsluha
  • středně velké porce
  • chutné jídlo
  • svérázný, osobitý, ale nepříliš vzhledný interiér
  • výborné umístění v samém centru města
  • bezedná polévka

Mezitím si dopřejí ze společné tabule čerstvého chleba v domnění, že v tomle divadelním kulinářském skororáji poskytují pečivo k polévce. Kosa je ale na kameni, dozvídáme se, že jsme snědli chléb určený k sojovým kostkám v leču. Chutíkovi se omlouvají, ale moc to nezabírá... Snad to spraví o fous větší dýško. I když krajíčky chleba jsou teňoučké, průhledné, že by přes ně k sousedům u stolu dohlédl.

Křenová omácka je téměř dokonalá, křen je opravdu chlapsky cítit svou ostrostí, a o to přeci jde. Omáčky by možná mohlo být o něco více, spokojenost by byla ještě větší. Pár kapek jí skončilo na boku talíře, tohle hosté zrovna nemilují. Knedlíky chutné, v počtu čtyři, proti masu ve 115 gramovém objemu také žádná výtka.

Také čertíci jsou na stole pár desítek vteřin po objednání, mladý muž i jeho svižná kolegyně by mohli závodit v rychlosti obsluhy. Nebýt poněkud přesmažených vysušených hranolků, bylo by i další jídlo na pochvalu, maso v obalu velmi dobré, obloha nejobyčejnější z obyčejných.

Celou dobu, a ona tedy není dlouhá, slabá půlhodinka, máte pocit, že to tu neskutečně kmitá. Třebaže převažují pozitiva, nemohou se Chutíkovi, mimochodem lidé hodně zaneprázdnění časově, zbavit dojmu, že je právě onen spěch jedním jediným asi nechtěným kazem na kráse téhle restaurace, kde se pak večer rozdává také výborná strava, tentokrát ovšem duchovní.

A až tu pan ředitel bude mít zkraje října při svém Sdílení Miloše Zemana a Jana Fischera coby horké kandidáty na prezidentské křeslo, ať jim pan kuchař něco dobrého schová, jak vidno, umí toho dost. Pánové si pochutnají a budou na Zlín v dobrém vzpomínat, to se bude hodit...

Fotogalerie

O autorovi

Kuchtík Chutík

Pozorovatel restaurací ve Zlínském kraji. „Vaří“ své postřehy nikoliv pro gourmety a další experty, ale nabízí svůj obyčejný pohled běžného návštěvníka.

Komentáře


Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam