Vkusně vánočně vyzdobený interiér, v barvách svátečních to tu při naší návštěvě ladilo téměř dokonale. Navíc je teprve chvíli po jedenácté, u stolů volno, v kontrastu s poněkud šíleným spěchem a shonem v nákupních centrech oáza klidu a už nefalšované vánoční pohody. Navíc se to k radosti i překvapení návštěvnické dvojice projevilo i na jídelníčku.
V nabídce denního menu v posledním všedním předvánočním dnu je naprostá klasika, tedy smažený kapr s domácím bramborovým salátem s majonézou. Znáte cokoliv vánočnějšího? Tohle nám při nabídce velí jasnou řečí, kudy se vydat, za pár dnů si to určitě zopakujeme a je tu dokonce jedinečná možnost porovnání. Meníčko nabízí také další vánoční záležitost, valašskou kyselici.
Chutík junior si na tuhle tradiční věc musí na rozdíl od staršího ještě pár dnů počkat, rád zvolí z nabídky jinou lákavou věc, tedy grilovaná krůtí prsa s pepřovou omáčkou a hranolky. Pokud by s námi vyrazil kdokoliv třetí, mohl by doplnit nabídku o těstoviny s krůtím masem, smetanou, pórkem a žampiony s parmezánem. Tohle jídlo tu společně se zmíněnou polévkou nabízejí za 90 korun, stejně jako kapra ve stogramové porci, krůtí prsa jsou o 24 koruny dražší.
Chutíkovo hodnocení vychází na 3 hvězdičky.
- poněkud složitější hledání restaurace při příjezdu z hlavní ulice
- zajímavá nabídka denního menu i v těstovinové verzi
- důraz na čerstvost potravin
- pěkně nazdobený interiér
- mírně vyšší ceny denního menu





Restaurace se profiluje jako nekuřácká a tak se možná kouří jen z kuchaře, když připravuje řadu italských těstovinových specialt, kterými se to tu jen hemží. Ty ochutnáme zase příště. Nyní k "našim věcem."
Polévka je opravdu předvánočně horká, zahřeje, zřejmě by kyselici neuškodilo citlivější dochucení. Vše se zdá být hodně čerstvé, přesto by gurmán určité "špíčky" s kořením z kuchyně přivítal. V jednoduchosti má být síla, nám se zdálo, že zelí dominovalo až příliš.
Bramborový salát působí na talíři jako barevná harmonie, zeleniny dostatek, už pohled je zážitek. Porce kapra není velká, je znát, že ji kuchař opravdu připravoval před okamžikem, znovu pocit čerstvosti, obal křupavý, repete na Vánoce bude mít paní Chutíkova domu složité, abychom mohli říci, že byla lepší než kuchař ve zdejší restauraci. Kosti odkládáme na talíř, miska by asi k dokonalému stolování nezaškodila, kapr hodně dobrý.
Velmi dobrou známku dostává od mladšího Chutíka pán kuchyně také za grilovaná krůtí prsa, vše opravdu chutné, vynikající je hrášek, hranolky poctivé a čerstvá červená cibulka korunuje dílo.
Slušná je také nabídka dezertů, musíme ale odmítnout, další povinnosti adventního času nepočkají. Takže nedojde ani na kávu, k zapití slouží džus ve snížené meníčkové ceně a kofola.
Celkový dojem je slušný, v Gebře se při návštěvě dvou Chutíků opravdu nemají zač stydět. Škoda jen na meníčka poněkud vyšších cen a mírně oprýsknutého talíře. Toalety v pořádku, s přístupem by to ale asi měli složitější handicapovaní lidé s vozíkem.
Fotogalerie
O autorovi
Kuchtík Chutík
Pozorovatel restaurací ve Zlínském kraji. „Vaří“ své postřehy nikoliv pro gourmety a další experty, ale nabízí svůj obyčejný pohled běžného návštěvníka.
Komentáře