Na tu a tam se měnícím názvu ani tolik nesejde, když si Zlíňané, ale třeba také hosté zdejšího hotelu chtějí pochutnat trošičku exotičtěji, prostě řeknou, že se jde do "Mexické."
Stejně tak Chutík se svým kamarádem, ten sice patří spíše než do Texasu či do Mexika na Slovácko, ovšem host je host a tak mu Chutík vybral právě tuhle restauraci s docela dobrou pověstí a nevšedním jídelníčkem.
Kdo vejde z druhé strany hotelu Moskva, nutno říci, že jeho zadní trakt zrovna moc rozkoší od pohledu neskýtá, musí se na chvíli po vstupu zastavit. Interiér je opravdu zajímavý, jako by vás opravdu zaváděl někam na pomezí amerického Texasu a sousedního Mexika, podnik si na interiér potrpí a už samotný pohled je příjemnou vstupenkou na dobrý oběd.
Na stole pouze meníčková nabídka, poněkud dražší než v jiných podnicích, stálý jídelní lístek si později vyžádáme, je pravda, že jsme po příchodu čekali možná o malinko déle než jinde, hostů tu měli v čase oběda tak akorát.
Chutíkovo hodnocení vychází na 3,5 hvězdičky.
- velmi originální a příjemné prostředí
- nevábný přístup do restaurace ze zadní strany hotelu
- prořídlé denní menu
- velmi dobrá kvalita a chuť jídel
- průměrná obsluha
- slabší teplota polévky
- poněkud vyšší cenová hladina
- příkladný servis a stolování





Co si dají dva "moravští kovbojové"? "Chtělo by to opravdu něco ostrého jako, když u San Antonia v pevnosti Alamo létají kulky," žertuje přítel. V nabídce meníček je například bramborová polévka, k tomu texasský steak na grilu, jako ozvláštnění grilovaná kukuřice s bylinkovým máslem a bagetou, z nabídky čtyř jídel v mírně pozdějším čase zůstávají dvě.
Což řeší Chutík nahlédnutím do stálého jídelníčku, kde se to skutečně podle očekávání hemží různými steaky a dalšími masovými pochoutkami rozměrů hodně velkojedlických a cen samozřejmě adekvátních. Chutíka nicméně zaujaly malé tortilky enchiladas, od nichž očekává správný dech přihraničí Mexika.
Polévka je chutná, což ale neznamená, že úplně správně teplá, určitě by to chtělo o nějaký ten stupínek více. Co se stolování týče, pochvala.
Například malé tortilky tu servírují opravdu stylově v atypickém hlubokém talíři, náplň je výborná, těsto čerstvé, vjem velmi dobrý.
Porce steaku také odpovídá ceně, grilovaná kukuřice je zvláštností a je příjemným zpestřením, opečená bageta do tohoto prostředí ladně zapadá..
Nápojový lístek je hodně pestrý, my dáváme coby řidiči přednost nealku pivu a minerálce, káva je velmi dobrá.
Vpředu slaví poměrně brzy mírně rozjařená společnost, nevšední a docela útulné prostředí láká k posezení se specialitami možná ještě více než v čase oběda o nějakých pár hodin později, vždy až se setmí.
Celkový dojem je velmi slušný, Chutík i jeho kamarád se shodli na naší škále, že adekvátní bude udělit 3 a půl hvězdičky.
Fotogalerie
O autorovi
Kuchtík Chutík
Pozorovatel restaurací ve Zlínském kraji. „Vaří“ své postřehy nikoliv pro gourmety a další experty, ale nabízí svůj obyčejný pohled běžného návštěvníka.
Komentáře