Máte rádi koninu??? V převleku za hovězí prý chutná nejlépe

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
Kocour Karel 26. 2. 2013 | Zdroj: Kocour Karel

Člověk, tedy pardon, kocour, aby se bál, co zase ti šťouralové při veterinárních kontrolách najdou v potravinách? Teď je na pranýři koňské maso, abychom se nedivili, kde všude je ještě "hledači" objeví. Lasagne, masové kuličky, hamburgry a kdoví, co ještě. 

Je to jako lavina, denně se objejvují nové a nové komodity, kde všude má být hovězí, kde ho ale supluje maso zvané koňské. Tedy konina, jak se mu také říká.

Cosi mi napovídá, že to asi může být všelijaké také se složením (nejen) kočičích konzerv. Nechci nikomu sahat do svědomí, ale lidský důmysl a touha obohacovat se mi jasně naznačuje, že další kontroly přinesou po matičce Evropě další výsledky. A možná se budeme divit, co všechno se umí tvářit jako kvalitní maso. Nedělejte si iluze o zpracování masa, kdo viděl, jak to chodí třeba v drůbežářských provozech, ten by ztratil docela dost iluzí, čímž nechci říci, že jde o náhražky ...

Maso z koní, tohle mi prostě nejde pod fousy, už jaksi svojí podstatou. Koně považují při vší úctě k rybám, hovězímu či vepřovému dobytku i třeba zvěřině za natolik ušlechtilá zvířata, že by v našem středoevropském prostoru ani nemělo mít maso z pánů dostihových drah či tažných pomocníků místo, ale jak vidět, má a kdyby kontroly zhoustly, kdoví, čeho bychom se ještě dočkali ...

Komentáře


Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam