Restaurace Na Nové: sázka na dobroty hotové

Foto: Restaurace Na NovéFoto: Restaurace Na Nové
Foto: Restaurace Na Nové
Kuchtík Chutík 8. 3. 2013 | Zdroj: Kuchtík Chutík

Bystřička. Místo, kam se lidé rádi vracejí. Pěkná valašská příroda, čistá řeka Bečva, známá přehrada. A taky jedna oblíbená restuarace. Nová zdaleka není, ale název Na Nové jí léta zůstává. Vyhledávají ji turisté, anebo spousta řidičů, která brázdí hlavní spojnici mezi Vsetínem a Valašským Meziříčím. Ti zpravidla nežádají komfort, ale rychlé, chutné, domácí občerstvení.

Bylo už pěkných pár minut po čtvrté odpolední, když se tu zastavili Chutíkovi, tedy starší a mladší. Kdo by čekal, že se ocitnou ve značně poobědovém čase "u snědeného krámu", mýlil by se. Jídelníček v příjemně starosvětské valašské hospůdce, kde v tu chvíli byli Chutíci jedinými hosty, nadále velmi pestrý, v nabídce pořád to, co tuhle hospodu šlechtí, totiž 20 druhů hotových jídel. Ty nejdomáčtější z domácích.

Výběr proto chvíli trvá. Jen namátkou třeba pečená kachna, zelí, knedlík, moravský vrabec, zelí, knedlík, svíčková na smetaně s brusinkami, knedlík, anebo za pouhých 64 korun domácí uzené se zelím a knedlíkem. Dietolog v rozpacích, vyhládlí Chutíkové po celodenní práci před branami sedmého nebe. K tomu přidejme speciality kuchyně v poněkud vyšších, ale přesto stále přijatelných relacích.

Chutíkovo hodnocení vychází na 3,5 hvězdičky.

  • exteriér staršího objektu působí poněkud fádně
  • příjemný interiér
  • široká nabídka domácích hotových jídel
  • rozumné ceny
  • křenové omáčce by nezaškodilo více křenu
  • možnost ubytování i využití salonků k pořádání oslav
  • čisté toalety

Volba je po chvíli vybírání jasná. Hovězí vývar s poctivými nudlemi za 24 koruny. Chutík starší tentokrát zlákán křenovou omáčkou s domácím uzeným a knedlíkem, mladší pak volí plněný paprikový lusk, rajskou a knedlík. Cenové relace 76 a 78 korun.

Polévka i v pozdním čase pěkně horká, nudle výborné, porce velmi slušná.

Paprikový lusk se přímo směje, knedlík nadýchaný. Totéž platí i o křenové omáčce s uzeným i velmi dobrém knedlíku. Omáčka hustá, přímo domácí, více křenu by k pikantnosti nezaškodilo, slibované domácí uzené je ve dvou plátcích a poctivé hmotnosti, chtít po místních, aby bylo přímo z udírny je už přetroufalé, každopádně je maso dobré.

K zapití dvakrát třídecová kofola po 18 korunách, sortiment nápojů je samozřejmě daleko širší, už léta tu v rozumné relaci nabízejí obyčejnou limonádu v láhvi, na pivo tentokrát nedošlo, stejně tak ani na kávu, čas je neúprosný a Chutíci spěchají dál do práce do poněkud vzdálenějšího Zlína.

Celkově včetně obsluhy působí restaurace domáckým příjemným dojmem, jde o starší objekt, toalety čisté, interiér upravený. Máte oprávněný pocit, že jste mezi obyčejnými lidmi, kteří mají radost, když se u nich dobře najíte.

Fotogalerie

O autorovi

Kuchtík Chutík

Pozorovatel restaurací ve Zlínském kraji. „Vaří“ své postřehy nikoliv pro gourmety a další experty, ale nabízí svůj obyčejný pohled běžného návštěvníka.

Komentáře


Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam