Interiér láká zajímavou kombinací kovového nábytku se dřevem a ještě v předjaří s živými květinami. Na tomhle si designer dal záležet.
Jídelní lístek je bohatý, láká ovšem nabídka krajových specialit, která je mimo lístek speciálně na stole. V denní nabídce je dokonce zabíjačka, tedy konkrétně pečená jitrnička se zelím a bramborem, což je volba Chutíkova. A protože se stylově zachová i paní Chutíková, objednává halušky s brynzou a uzeným masem.
Chutíkovo hodnocení vychází na 3 hvězdičky.
- velmi zajímavý, osobitý interiér
- nešizené, velké porce jídla
- rozumné ceny
- halušky s brynzou a uzeným postrádají "domácí" provedení
- ochotný, příjemný personál
- výborný dezert
- poněkud stísněné toalety





Zabíjačkový talíř je s polévkou za pouhých sedmdesát korun. Jídla je chlapsky dostatek, z jitrnice se ještě kouří, zelí pěkně kyselé, čerstvé. Chuť hlásí Chutík standardní, u klasiky se taky nic jiného nedá očekávat. Z této porce se i chlap v očekávání horské tůry nají dostatečně.
Haluškový talíř je taky pěkně rozměrný, ale tady poněkud narážíme. Chutíková si trochu postěžuje, že by halušky mohly být "domácnější", zdá se, že jsou vyrobeny z polotovaru, porce je velká, stojí snesitelných 88 korun, ale vše působí poněkud mastně, uzenému masu by neuškodilo mírné připečení. Ze slibované lahůdky a krajové speciality nezůstává nejlepší vjem.
To ovšem nahrazuje velmi milá společnost pozorné servírky, ta například bleskově reaguje na spadlý příbor jeho okamžitou výměnou. Nešetří úsměvem ani ochotou.
Dvě deci červeného vína v pěkné sklenici, na pití také vychlazené nealko pivo. Obojímu by bylo zbytečné cokoliv vytýkat.
Capuccino i presso mají obligátní vůni, to nejlepší pak ovšem nakonec. Zdejší tiramisu coby dezert není z nejlevnějších, vyjde na 45 korun českých, ale je čerstvé, sladké jako pohlazení a korunuje návštěvu, která nezklame, ale v řadě konkurenčních podniků dává rožnovskému posezení v Posezení U Libuše průměrné hodnocení za tři hvězdičky.
O autorovi
Kuchtík Chutík
Pozorovatel restaurací ve Zlínském kraji. „Vaří“ své postřehy nikoliv pro gourmety a další experty, ale nabízí svůj obyčejný pohled běžného návštěvníka.
Komentáře