Název tenhle podnik nemá žádný, na průčelí se skví jen: Restaurace a také Kavárna, minout ale příjemně vypadající objekt může jen nevidomý. A ti, jak známo, za volant nesmějí.
Pohled zvenčí slibuje leccos, třeba typickou domácí kuchyni na pohostinném Slovácku. Je s podivem, že brzy po poledni je jak ve výčepu, tak velmi prostorné jídelně prakticky prázdno. Ale nebývá tomu tak pravidelně, zmíněný velikonoční čas je tomu asi na vině.
Chutíkovo hodnocení vychází na 3,5 hvězdičky.
- velmi rozumné ceny
- poněkud strohý, chladnější interiér
- příjemná obsluha
- sytá, chutná polévka
- vynikající domácí kynuté knedlíky
- bramborový salát a filé "bez ladu a skladu"
- domácí cukroví ve svátečním vydání





O to více času na nás mají zdejší majitelé, sympatičtí lidé středního věku. Jindy je prý lidí opravdu více, ale podnik jako mnoho podobných žije do značné míry z toho, že se uvařené obědy vyvážejí mimo restauraci a také a především z hostin všeho druhu, jubilejních, svatebních i třeba pohřebních.
Nahlížíme do jednoduchého denního meníčka za velmi přijatelných 70 a 65 korun. Polévka hrstková, kynuté domácí knedle s povidly a mákem a jako varianta druhá domácí bramborový salát a obalované rybí filé. K pití půllitr piva nealka, bez problémů dostáváme dvě skleničky.
Polévka je na stole bleskově a potvrzuje se domněnka o ryze domácí kuchyni. Kroupy, fazole, čočka i další ingredience, hrst od všeho dobrého, chuťově sladěno velmi dobře, jednička.
U bramborového salátu budeme mít každý svoji chuť. Tento působil sice domácky, přesto by Chutík starší dal přednost poněkud výraznější chuti. K tomu čtyři kousky filé, chuťově velmi v pohodě, esteticky už tolik ne.
Zato domácí kynuté knedlíky! Na velký talíř se vešly jenom dva, což není výtka, naopak popis jejich XXL rozměrů. Chut? Chutíku mladší? "Jako od babičky" a to je co říci. Výborné, stěží pro velikost zdolatelné.
Káva, poctivý turek jen za osmnáct korun a překvapení na závěr. To jinde neuvidíte, běžné to samozřejmě není ani tady. Na stole se ke kávě objevuje vynikající domácí velikonoční cukroví.
Loučíme se s tím, že tu určtě nejsme naposledy.
O autorovi
Kuchtík Chutík
Pozorovatel restaurací ve Zlínském kraji. „Vaří“ své postřehy nikoliv pro gourmety a další experty, ale nabízí svůj obyčejný pohled běžného návštěvníka.
Komentáře