Lokalitu mají provozovatelé výbornou, v souboji desítek kroměřížských podniků přímo strategickou. Konkurence je tu především v historickém centru hodně ostrá. A s tímhle vchází jen mírně hladový Chutík na přátelsko-pracovní oběd. Partner znalý zdejších poměrů už stihl obsadit pozici a kyne od stolu s výhledem na samotné náměstí, radnici i štíhlé nohy studentek věku středoškolsky nevinného.
Objekt v historickém centru města samozřejmě skýtá zajímavý pohled zvenčí i v interiéru, pohled na klenutý strop nepřekvapuje, ale dodává návštěvě podniku příjemné ozvláštnění. Sedíme vlastně na malém pódiu a máme tak při pohledu mírně shora přehled, jak příjemně plno, ale přitom prostorno tu je i v čase vrcholícího poledního meníčkování.
Chutíkovo hodnocení vychází na 4 hvězdičky.
- velmi dobré umístění podniku v centru města
- nutnost placení parkovného
- interiér včetně vybavení ve stylu lepšího irského pubu
- ochotná a nápaditá obsluha
- velmi slušné porce jídla
- zahrádka v provozu
- střední cenové relace





Mladá, vtipná, modrooká. Servírka je na místě za pár okamžiků. Pití malinovka za 15, nealko pivo za 30. A pak už nabídka jídla. Polévka bezedná z velké mísy, jde o to jaká? Tentokrát k meníčkovému jídlu zelňačka. Jaká náhoda, pár desítek hodin předtím ji připravila v domácím provedení opravdu excelentně paní Chutíková. Tahle není zdaleka tak hustá, chuťově i vizuálně je ale dobrá. Shoduje se na tom Chutík i jeho spolustolovník.
Než nám přinesou další chod, prohlídka specialit. Odívají se do irského hávu už v nápaditých názvech, ceny kolem 140 až 200 korun.
My ale zůstáváme "na zemi" stejně jako většina obědvajících. Menu vyjde na 89 a 79 korun. Tak tedy partner u stolu: vepřová panenka v rokforové omačce a bylinkový brambor. Chutík: kuřecí stehno na guinnesu (zase kousek Irska) a medu a šťouchané brambory. Dlužno říci, že obojí je chuti pochvalné, kuře, které poskytlo své stehno, muselo nedávno v hejnu patřit k největším... Obojí pokrmy jsou připraveny kvalitně, chutě sladěné, kuřecí maso, častý problém podobných meníčkových rychloobědů, výborné.
Nabídku pamlsku z dezertní nabídky odmítáme, káva je kvalitní, nikoliv levná, ve střední cenové relaci, capucino i vídeňská za 39 korun českých.
Restaurace Vodní meloun patří v Kroměříži alespoň podle našeho soudu k velmi dobrým, obsluha příjemná, celkový dojem hřeje. Cestu sem podle našich informací rádi nacházejí i sportumilovní k obrazovkám v jiném traktu restaurace a kromě poledních jedlíků také ti, kteří chtějí na dobrou, slavnostnější večeři.
Poslední dobou skoupější Chutík dává vysoké hodnocení. Za čtyři hvězdičky.
O autorovi
Kuchtík Chutík
Pozorovatel restaurací ve Zlínském kraji. „Vaří“ své postřehy nikoliv pro gourmety a další experty, ale nabízí svůj obyčejný pohled běžného návštěvníka.
Komentáře