Ale pozor, jedna radost to není, když se sem hodláte vydat. Pěšky je to pro docela zdatné hodně do kopce, autem zase bez viny provozovatelů restaurace po přímo mizerné silnici. Aut je na parkovišti věhlasné Kliniky reprodukční medicíny a gynekologie jako máku, vešli jsme se jako poslední, jinak bychom museli využít přilehlých strmých uliček.
Čímž ovšem povzdech dua Chutík ml. a Chutík st. končí. Nejdříve projdete kolem fotoobrazů zlínských osobností, pozdravíte se třeba s Ivanou Trumpovou a už jste v restauraci Tomášov. Teplý jarní den přímo vybízí k posezení venku, uvnitř stojí za pohled krásně upravené stolování. To venku chybí, ale sotva usedneme, už je u nás servírka a vše se dává do gala.
Chutíkovi neunikne ani fakt, kdy mladá dáma prohodí pár slov v plynulé angličtině se zahraničními hosty, tohle je příjemnost trošku na hrdou národní strunu, inu už nejsme pozadu za světem.
Chutíkovo hodnocení vychází na 4 hvězdičky.
- ...co je tedy best of Tomášov?
- příjemný interiér
- výborná, jazykově vybavená obsluha
- rozumné ceny meníček s velmi slušnými porcemi
- přímo rozmarné posezení na zahrádce s dotyky lesa
- možnost snídaní
- ..a co chybí k dokonalosti?
- složitá přístupová cesta





Ale k jídlu, tedy k obědu. Vybíráme si ze tří druhů denního menu, ceny mírné i s polévkou za 75-85 korun. K tomu možnost dezertu i s kávou za dalších dvacet korun. Ale to bychom trošičku předbíhali.
Polévka: kuřecí vývar s nudlemi. Barva a hustota těstovin odpovídá představám, chuť adekvátní, zázrak to není, ale nástup k dalšímu chodu docela příjemný.
Menu má tři položky, vlastně čtyři, losos na kopru je ale ve dvojnásobné cenové relaci coby zpestřující minutka. V příjemném poledni, s vůní jarního lesa se Chutík junior rozhoduje pro fazolový guláš, senior pak pro kuřecí roládu se švestkami, dušenou rýží a okurkovým salátem.
Luštěninám se česká kuchyně věnuje pořád ještě málo a výborný pokrm z fazolí jen potvrzuje, že je to škoda. Mladší gurmán je docela spokojen. Kuřecí roláda s rýží má velmi příjemný doplněk v okurkovém salátu, povedl se stejně jako celý pokrm, avizované švestky skutečně nechybí, porce je velmi slušná chuťově i objemově.
Pak následuje zmíněný dezert s kávou, za dvacku opravdu příjemná pozornost. To už u stolu sedí i mladá pohledná a velmi příjemná dáma, která přidává pár zajímavých podrobností. Třeba o degustačních večerech, cateringových službách, ale také o tom, jak bohatý je stálý jídelní lístek se spoustou specialit, vyberme třeba jehněčí. Za zmínku stojí profesionalita, kterou tu opravdu poznáte na každém kroku. Mimo jiné v tom, že stálý jídelní lístek je ve třech jazycích.
V restauraci Tomášov vám pak při odchodu nabídnou bonus, který jinde při nejlepší vůli nemají. Opravdu unikátní výhled na město, které je právě teď ve své zeleni asi nejhezčí.
Fotogalerie
O autorovi
Kuchtík Chutík
Pozorovatel restaurací ve Zlínském kraji. „Vaří“ své postřehy nikoliv pro gourmety a další experty, ale nabízí svůj obyčejný pohled běžného návštěvníka.
Komentáře