Od pracovního oběda tady nečekáte luxus, spíše vlídné i klidné prostředí, kousek soukromí a kvalitní pokrmy s adekvátní obsluhou.
Někdy je času více, někdy méně. V tomto případě platí varianta druhá, což neznamená uspěchanost, ale věcnost a dobré jídlo za dobrou cenu. Dlužno říci, že s představami se realita potkala docela příjemně.
V nabídce denního menu jsou tři jídla. Jako stvořená pro naši trojici vyzkoušet, čím se dnes kuchaři chtějí pochlubit a zdali volí cestu rozumné ceny...
Na obsluhu nečekáme, u stolu v nepříliš zaplněném podniku je pár minut po poledni číšník chviličku poté, co usedneme. Polévka hanácká zelná s klobásou a pak možnost výběru. Chutík starší dává spolustolovníkům přednost.
Chutíkovo hodnocení vychází na 3,5 hvězdičky.
- poněkud tmavý a neosobní vstup do restaurace
- prostorný interiér
- zahrádka
- polévka výborné chuti ovšem s "neviditelnou" dávkou avizované klobásy
- poctivé porce dobrého jídla v rozumných cenách
- nevtíravá, pozorná obsluha
- půllitr limonády za 10 korun





Tak tedy jednou smažená vepřová játra s bramborem a tatarkou, partner si pak dává pikantní kuřecí křidýlka se zelným salátem a pečivem, na Chutíka tedy zbývá jídlo ne zrovna obvyklé. Pikantní sýrový salát s pečivem. Ceny tak jak psáno postupně 73, 85, 69 včetně polévky.
V jednom vládne mezi třemi spolustolovníky shoda. Polévka slyne výbornou chutí, na druhé straně říká Chutík, ano, zajisté, ale když s klobásou, pak by ji v dobře připravené polévce hledal přeci jen více.
Oba jedlíci jsou spokojeni s chuťovými přednostmi jater i křidýlek, Chutík, který není zrovna salátový typ, si pochvaluje sýrový salát. Pokrmy doplňuje pečivo, je standardní, neuchvátí ani neurazí.
Co potěší, je nápojová "menupolitika" sportovního podniku. Půllitr klasické žluté limonády za deset korun je trumfem a dobrou zprávou pro ty, kteří se zrovna nevyžívají ve dvoudecových zato více než dvacetikorunových nealkovodách všech možných druhů. I pivo, byť dnes jen ve třetinkovém malém vydání dobře ošetřené a připravené.
Kávě na závěr určitě není co vytknout, ať vídeňské nebo klasickému presu. Lívanečky se šlehačkou ovšem až příliš napovídají, že se dají připravit velmi rychle z polotovaru, pakliže se Chutík a spolustolovníci nemýlí.
O autorovi
Kuchtík Chutík
Pozorovatel restaurací ve Zlínském kraji. „Vaří“ své postřehy nikoliv pro gourmety a další experty, ale nabízí svůj obyčejný pohled běžného návštěvníka.
Komentáře