Chutík návštěvou U Janků. Rodinná pohoda v rodinném domě

Foto: restaurace U JankůFoto: restaurace U Janků
Foto: restaurace U Janků
Kuchtík Chutík 7. 6. 2013 | Zdroj: Kuchtík Chutík

Restauraci U Janků najdete ve Zlíně prakticky v samém centru. Není to dlouho, co se provozovatelé etablovali v jednom rodinném domě, kousek od rušné křižovatky pod zlínskými Zimními lázněmi. Exteriér ve žlutozeleni nepřehlédnete. Chutík se tam vydal až kolem druhé hodiny odpolední, kdy už jinde nebývá na meníčkové pochutnání v rozumné cenové relaci čas. Tady to vyšlo.

Interiér hospůdky vonící rodinnou pohodou není příliš rozměrný, to je samozřejmě dáno umístěním v přízemí jednoho z domů. Na stěnách mimo jiné řada obrazů, což žádá vysvětlení. Takhle se tu předvádějí absolventi zlínské Univerzity třetího věku. Máte-li zájem, klidně můžete odcházet s výtvarným dílem v ruce. Ale tady jde především o díla kuchařská.

Kolem čtrnácté hodiny tu pořád ještě mají tři z pěti meníčkových jídel. A to se ještě usměvavá servírka málem omlouvá. Navíc jsou na výběr obě polévky toho upršeného dne. Tedy slepičí vývar s masem a nudlemi a také boršč. Zatímco mladá slečna u stolu coby příjemná společnost chválí velkou polévkovou porci s pěknými kusy masa, Chutík by v boršči přivítal ještě hustší složení kořenové zeleniny, polévka s tímto názvem připomínala spíše jednodušší zelňačku, chutově nicméně docela slušná.

Chutíkovo hodnocení vychází na 3,5 hvězdičky.

  • velmi slušné porce
  • chutné jídlo s malou "bramborovou" výtkou
  • zajímavý, čistý, upravený, ale přeci jen poměrně málo prostorný interiér
  • výborná, příjemná obsluha
  • rozumné ceny
  • široký sortiment v meníčkových jídlech
  • nápadité internetové stránky

Hlavní jídlo, jednou kuřecí řízek s bramborem, jednou vepřová kotletka zapečená v bramboráku. Cena i s polévkou jednotná, slušných 85 korun, k tomu za 12 korun tradiční docela zřídka nabízená limonáda Zonka.

Kuřecího řízku jsou dvě velké porce, také na bramboráku a jeho masovém obsahu kuchař rozhodně nešetřil na úkor hostů. Malá výtka k bramborám, slečně se zdály zároveń nedovařené, některé kousky naopak jakoby rozvařené. Řízky výborné. O bramboráku nutno říci, že chutnal velmi dobře, potěšila i obloha včetně chutného zelného salátku.

Čas tentokrát hrál roli, nabidku kávy odmítáme, ale pohled do jídelního lístku svědčí o tom, že tu mají kuchaře, který hodně umí, stejně jako nabídka na další dny v meníčkovém provedení. To, že obsahuje třeba srnčí na smetaně, steak v argentinském koření stejně jako pizzu se třemi druhy sýrů svědčí o tom, že rozmanitosti se meze nekladou a že tohle podnikání místní docela baví.

Navíc vám tu bez problémů zbytek jídla zabalí a loučí se s úsměvem a přáním dalšího setkání. Rodinná pohoda, chtělo by se říci, navzdory uplakané obloze.

Návštěva Restaurace u Janků určitě není výstřelem do tmy, vaří tu dobře, personál je příjemný a není divu, že si podnik za zase ne tak dlouhou dobu svého trvání získal početnou a vděčnou klientelu.

Chutík rád píše slušnou známku 3 a půl hvězdičky na pětibodové stupnici.

Fotogalerie

O autorovi

Kuchtík Chutík

Pozorovatel restaurací ve Zlínském kraji. „Vaří“ své postřehy nikoliv pro gourmety a další experty, ale nabízí svůj obyčejný pohled běžného návštěvníka.

Komentáře


Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam