Interiér hospůdky vonící rodinnou pohodou není příliš rozměrný, to je samozřejmě dáno umístěním v přízemí jednoho z domů. Na stěnách mimo jiné řada obrazů, což žádá vysvětlení. Takhle se tu předvádějí absolventi zlínské Univerzity třetího věku. Máte-li zájem, klidně můžete odcházet s výtvarným dílem v ruce. Ale tady jde především o díla kuchařská.
Kolem čtrnácté hodiny tu pořád ještě mají tři z pěti meníčkových jídel. A to se ještě usměvavá servírka málem omlouvá. Navíc jsou na výběr obě polévky toho upršeného dne. Tedy slepičí vývar s masem a nudlemi a také boršč. Zatímco mladá slečna u stolu coby příjemná společnost chválí velkou polévkovou porci s pěknými kusy masa, Chutík by v boršči přivítal ještě hustší složení kořenové zeleniny, polévka s tímto názvem připomínala spíše jednodušší zelňačku, chutově nicméně docela slušná.
Chutíkovo hodnocení vychází na 3,5 hvězdičky.
- velmi slušné porce
- chutné jídlo s malou "bramborovou" výtkou
- zajímavý, čistý, upravený, ale přeci jen poměrně málo prostorný interiér
- výborná, příjemná obsluha
- rozumné ceny
- široký sortiment v meníčkových jídlech
- nápadité internetové stránky





Hlavní jídlo, jednou kuřecí řízek s bramborem, jednou vepřová kotletka zapečená v bramboráku. Cena i s polévkou jednotná, slušných 85 korun, k tomu za 12 korun tradiční docela zřídka nabízená limonáda Zonka.
Kuřecího řízku jsou dvě velké porce, také na bramboráku a jeho masovém obsahu kuchař rozhodně nešetřil na úkor hostů. Malá výtka k bramborám, slečně se zdály zároveń nedovařené, některé kousky naopak jakoby rozvařené. Řízky výborné. O bramboráku nutno říci, že chutnal velmi dobře, potěšila i obloha včetně chutného zelného salátku.
Čas tentokrát hrál roli, nabidku kávy odmítáme, ale pohled do jídelního lístku svědčí o tom, že tu mají kuchaře, který hodně umí, stejně jako nabídka na další dny v meníčkovém provedení. To, že obsahuje třeba srnčí na smetaně, steak v argentinském koření stejně jako pizzu se třemi druhy sýrů svědčí o tom, že rozmanitosti se meze nekladou a že tohle podnikání místní docela baví.
Navíc vám tu bez problémů zbytek jídla zabalí a loučí se s úsměvem a přáním dalšího setkání. Rodinná pohoda, chtělo by se říci, navzdory uplakané obloze.
Návštěva Restaurace u Janků určitě není výstřelem do tmy, vaří tu dobře, personál je příjemný a není divu, že si podnik za zase ne tak dlouhou dobu svého trvání získal početnou a vděčnou klientelu.
Chutík rád píše slušnou známku 3 a půl hvězdičky na pětibodové stupnici.
Fotogalerie
O autorovi
Kuchtík Chutík
Pozorovatel restaurací ve Zlínském kraji. „Vaří“ své postřehy nikoliv pro gourmety a další experty, ale nabízí svůj obyčejný pohled běžného návštěvníka.
Komentáře