Koprovka pod javorovým listem. Chutík ve zlínském Canada pubu

Foto: Canada pubFoto: Canada pub
Foto: Canada pub
Kuchtík Chutík 5. 7. 2013 | Zdroj: Kuchtík Chutík

Strategicky vynikající umístění má zlínský Canada pub, tedy pro jiné známý jako "Kanadská." V samém centru města, poblíž obou nádraží, tržiště i Krajského úřadu, těžko vybrat lepší místo. Rozlehlý restaurační komplex bývá často vnímán jako pivnice, což je nepřesné a což je škoda. Mimo jiné se tu dá velmi slušně a v rozumných cenových relacích také najíst.

Ačkoliv označení Canada pub by možná zvalo k jídlu spíše hokejisty, na obědě si tu právě pochutnávají zlínští fotbaloví trenéři. Vypadají spokojeně, což si ovšem Chutík na pracovním obědě s pohlednou manažerkou hodlá ověřit na vlastní chuťové pohárky.

V tomto případě je docela příjemně široká škála možností, kde pojíst. Míst pod střechou i venku je spousta. V pěkném letním dnu není od věci využít prostředí ne honosného, ovšem adekvátního, tedy letní zahrádky. Pohled do nabídky denního menu je poměrně lákavý, ještě svůdněji ale působí příjemný dekolt mladé velmi pozorné servírky. Jsme tu ovšem kvůli jídlu, to jen maličké letní odbočení...

Vybírat můžeme z pěti meníčkových jídel, kolem půl jedné ještě bez problému všechen sortiment. A začíná se polévkou, naberte, kolik hrdlo ráčí, podává se ve velké míse, tentokrát stylová zelňačka. Polévka nemá chybu, ale nemá také výraznou chuť, je taková, že si ji pamatovat nebudete, ale hanět určitě také ne.

Chutíkovo hodnocení vychází na 3,5 hvězdičky.

  • velmi slušný sortiment jídel
  • výborné umístění restaurace
  • poměrně složité bezplatné parkování poblíž podniku
  • kvalitní, milý personál
  • drobné chyby při umístění jídla na talíři
  • libovolné množství polévky
  • mírně složité hledání toalet v rozměrném areálu
  • rozumné ceny
  • velmi slušný sortiment piv

Druhý díl setkání chutí: jednou boloňské lasagne, proč tedy ne bolognské lazaně: a jednou Chutíkova libůstka. Náhodou opravdu kuchař připravil koprovou omáčku.

Ta chutná vždycky, tu s knedlíkem a hovězím masem, v kanadském provedení ovšem s vařeným bramborem a vejcem. Což je zcela jedno. I s polévkou jídla za 79 a 75 korun, v samém centru krajského města poměrně rozumná cena.

Pracovní schůzka vždycky přebíjí chutě, tentokrát si to ale Chutík nenechá. Zatímco lasagne jsou hodnoceny jako jídlo chuti průměrné, na koprovku je třeba vzít "chutíkovskou" lupu.

Konzistence dokonalá, hustá tak akorát, chuť možná maličko sladší než jeví se chutíkovsky dokonalé, ale každopádně velmi dobré vysvědčení. Dojem pak úplně zbytečně kazí maličkost, když je vařené vejce na talíři poněkud hůře upravené. Brambory tak akorát.

K pití jedno malé nealko, jedno letně grepem ochucené, presso a turecká káva. Suma sumárum 255 korun, šikovné servírce děkujeme za příjemnou obsluhu i úsměv patřící k jejímu mládí a k létu snad poměrně slušným spropitným, zaslouží si je.

 

Fotogalerie

O autorovi

Kuchtík Chutík

Pozorovatel restaurací ve Zlínském kraji. „Vaří“ své postřehy nikoliv pro gourmety a další experty, ale nabízí svůj obyčejný pohled běžného návštěvníka.

Komentáře


Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam