Historie tohoto jak se dnes uvádí zájezdného hostince spadá hluboko do 19. století. Není to tak dávno, co to byla oáza pouze pro žíznivé. Teď tu dobře vaří a o klientelu nouzi alespoň v čase oběda rozhodně nouzi nemají.
Stylový, dobový interiér vyvolává reminiscenci na staré časy, ale poklid tu hned v několika restauračních místnostech i na zahrádce nepanuje. Do nabídky denního menu spadají dvě polévky a čtyři hlavní jídla. Na okraji Zlína možná trochu překvapí o fous vyšší cenové relace než v podnicích v centru města. Za meníčka zaplatíte od 85 do 125 korun.
Hladový přítel si dává nejprve kapustovou polévku s bramborem, na Chutíká zbývá hovězí vývar s masem a nudlemi. Na úvod jasně vítězí kapustová specialita, vývar by klidně snesl vyšší teplotu i více masa.
Chutíkovo hodnocení vychází na 3,5 hvězdičky.
- velmi dobrá možnost parkování
- stylový dobový interiér
- mírně uspěchaný, ale jinak snaživý personál
- výborná chuť hlavních jídel
- velmi slušné porce
- mírně vyšší cenová relace





Hlavní jídlo: Chutík se nechá zlákat krůtími prsy špikovanými zeleným chřestem, smetanovým pepřovým krémem a rýží. Spolustolovník je na bezmasé vlně, takže to bude letní smažený květák, vařené brambory a tatarská omáčka, ceny jsou totožné, 95 korun.
Dlužno říci, že v obou případech jde o opravdové pochutnání, krůtí prsa tak akorát měkká, velmi dobrá omáčka a také za velikost porce se kuchař věru nemusí stydět, rýže chutná.
Velmi spokojen je i kamarád. Ten se vždycky uměl popasovat s pořádnou dávkou jídla, tentokrát ale až do cíle nedospěl. Kousek brambor i květáku zůstává na talíři, ale vůbec ne kvůli tomu, že by pokrm nechutnal. Prostě porce překvapila i zdatného jedlíka. Květák v křupavém jemném obalení (Chutík nezdvořile doochutnal, brambory výtečné).
Co navrch k malým alko a nealko pivům? Velmi dobré capuccino a už znovu "mohoucí" přítel završuje příjemný oběd čokoládovým fondánem se šlehačkou. Zatímco Chutík by určitě po kalorické bombě přibral, kolega nepřibere nikdy a šeptá, že být doma, talíř po dobrotě by snad stáhl jazykem, takovou mu sladké pokušení za 45 korun udělalo radost.
Shrnuto, sečteno, podtrženo, bez čtyř korun 300, ale návštěva kdysi neútulné pijácké hospody je zážitkem velmi příjemným. Za tohle dává Chutík 3 a půl hvězdičky.
Možná by dal i více, kdyby to na Pančavě nepůsobilo až trochu jako v mraveništi, obsluha se snažila, ale její kmitání a střídání bylo možná mírně na maličkou kaňku. Stejně jako fakt, že jsme neobdrželi, tak jako prakticky všude jinde, rozepsaný účet z pokladny.
Fotogalerie
O autorovi
Kuchtík Chutík
Pozorovatel restaurací ve Zlínském kraji. „Vaří“ své postřehy nikoliv pro gourmety a další experty, ale nabízí svůj obyčejný pohled běžného návštěvníka.
Komentáře