V Březůvkách na Kolibě...měl se Chutík zcela libě

Foto: Koliba BřezůvkyFoto: Koliba Březůvky
Foto: Koliba Březůvky
Kuchtík Chutík 30. 8. 2013 | Zdroj: Kuchtík Chutík

Zůstává tak trošku jako Popelka. Mimo hlavního zájmu turistů i místních lidí. Více se teď lidé v okolí Březůvek kousek za Zlínem hrnou do nové konkurenční restaurace Na Pinduli. V případě letité, ale krásně umístěné Koliby u vodní nádrže v objetí pěkných lesů a luk činí neznalí špatně. Zajít nebo zajet si právě tam, je věc v čase poněkud hektické Barum rallye docela příjemná.

První, co vás stejně jako Chutíka a desetiletou neteř zaujme, je dokonalý interiér, kde se to jen hemží vycpanými kanci, medvědy, zající, srnci či divokými husami. Najdete tu krásný dobový žebřiňák a ještě než se dáte do četby jídelníčku, máte o zážitek postaráno, především děti si tu přijdou na své.

Vybrat si ovšem pořád ještě v teplých dnech můžete z posezení na prostorné terase, anebo ve zvířecím ráji vevnitř.

Nabídka denního menu zrovna šíří neslyne. Zeleninová polévka a k tomu buď velký zeleninový salát s kuřecím masem, anebo česká milovaná klasika, tedy svíčková. Druhou variantu volí zkušený jedlík Ch. Co ale pro desetiletou slečnu? Vítězí domluva s šikovným číšníkem, bude to menší, dětská porce smaženého sýra s hranolky a tatarkou.

Chutíkovo hodnocení vychází na 3 hvězdičky.

  • výborné možnosti parkování
  • krásné přírodní prostředí
  • zajímavý interiér
  • možnost pojíst na terase
  • poněkud řidší polévka
  • velmi dobrý smažený sýr
  • poněkud méně propečené hranolky
  • slušné porce pokrmů
  • pohodový číšník

Tak nejdříve zmiňovaná polévka, nutno dodat, že v nabídce stálého jídelního lístku jsou i česnekačka a kyselice. Polévka ve výborné teplotě je na stole hned, má všechny znaky správné domácí chuti, vytknout se snad dá řidší konzistence s převládající mrkví, kousek hrášku či dalších dobrot by nemohlo v čase sklizně vůbec zaškodit.

Svíčková s polévkou vyjde na 79 korun, citron, brusinky, šlehačka. Cena velmi přijatelná, svíčkovou dělá omáčka. Ta dnešní je někde ve středu Chutíkových představ nedá se jí nic velkého vytknout a nedá se vychvalovat do kulinářských nebes. Maso chutné, knedlík v pěti exemplářích rovněž velmi standardní.

A copak "zachvíliškolačka"? Sýr vypadá výborně a také ji pěkně jede, klidně by zvládla i dospěláckou porci, zato hranolky s tatarkou jsou delší proces. Dívka zpoza stolu je ale velmi spokojená, Chutík v závěru, kdy jí u velké porce hranolků dojdou síly, nezdvořile jeden okusí. Určitě je mohl nechat kuchař maličko víc propéct, tatarka na jedničku i s kousky blíže neidentifikované zelené zeleniny. Obloha malá ale zpestřující.

I na konci prázdnin je třeba pospíšit si, už se nedostáváme ke zmrzlinovým pohárům za 65 ani k palačinkám za 39, které by dodaly poslednímu pátečnímu prázdninovému obědu mírně slavnostnější ráz. Pivo v lahvi bez alkoholu za 25 korun výborné.

Být ve škole, dává Chutík dvojku, naše stupnice je mírně jiná, proto čistý průměr, tedy za tři hvězdičky.

Fotogalerie

O autorovi

Kuchtík Chutík

Pozorovatel restaurací ve Zlínském kraji. „Vaří“ své postřehy nikoliv pro gourmety a další experty, ale nabízí svůj obyčejný pohled běžného návštěvníka.

Komentáře


Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam