Když jdete do restaurace poprvé, nepohrdnete malou instruktáží personálu. Ochotného a velmi příjemného, dlužno hned říci. Tak třeba polévku a nápoje si můžete vybrat z boxů sami, připravíte je na tác, a když sdělíte personálu, jaký hlavní chod si dáte, můžete začít s degustací.
V Chutíkově případě šlo v uzavřeném bytelném kelímku o drůbeží vývar s játrovým knedlíčkem, zeleninou a nudlemi. Soused u stolu volí o šest korun levnější, 29 korun stojící česnekový krém. Pokud se týče "knedlíčků" pak je dobré říci, že ve vskutku hutném vývaru se nacházel "knedlíček" jeden, zato to byl doslova co do velikosti knedlík. Výborný, chutný, jako celý vývar. Odnaproti od spolustolovníka jde chvála i na česnekový krém.
Chutíkovo hodnocení vychází na 4 hvězdičky.
- zajímavá kombinace fast foodu a obsluhy
- pohledný interiér, více soukromí by ale nezaškodilo
- výborné čerstvé pokrmy
- velmi slušné porce
- akcent na originální zpracování zeleniny
- vyšší cenová hladina
- možnost odnést si pokrmy sebou





Šest jídel v ceně od 110 do 140 korun je k mání v nabídce hlavních chodů. U každého vyjádřena kalorická hodnota, tučná masa, nebo třeba vepřo-knedlo-zelo, tu tedy rozhodně nečekejte. Jde o jídla čerstvá, ručně připravovaná s průzračným důrazem na zdravou výživu. Což v nejmenším neznamená malé porce, jak se za chviličku přesvědčíme. To už se do akce zapojuje i číšník a servírka, takže jde skutečně o málokdy vídanou kombinaci obsluhy a její samoformy.
Jednotlivá jídla netřeba příliš rozebírat, jen pár poznámek. Telecí řízek velký, lehký i hodně chutný, stejně jako jednoduchý vídeňský bramborový salát, filé z pražmy se zeleninou rovněž a stejně tak i parádně vyvedený kebab na špízu prokládaný zeleninou a řeckou klobásou s pečenou zeleninou. Vůbec zelenina tu jídelníčku vévodí, pro ty, kteří ji tolik nevyhledávají, je připravena spousta velmi inspirujících způsobů její úpravy.
Podle všeho na zlínské bojiště, kde se hraje o každého zákazníka, vstupuje silný hráč, který sází na originalitu, zdravý životní styl a čerstvost. A už teď je zřejmé že docela rychle nachází svoji klientelu. Ta si sice připlatí, ale stejně jako Chutík a jeho spolustolující odchází dobře najezena, nikoliv těžkým jídlem zatížena.
Výhodou je i to, že můžete pojíst na místě, anebo si v ekologických obalech odnést voňavé dobroty sebou.
Chutík si při ocenění originality nového počinu dovoluje ocenit zatimní skvělý nástup málokdy vídanými 4 hvězdičkami.
Fotogalerie
O autorovi
Kuchtík Chutík
Pozorovatel restaurací ve Zlínském kraji. „Vaří“ své postřehy nikoliv pro gourmety a další experty, ale nabízí svůj obyčejný pohled běžného návštěvníka.
Komentáře