Nezkusit tedy zdejší pizzu, bylo by hodně pošetilé. Při vstupu do podniku, který už má u luhačovického dopravního terminálu dlouholetou tradici i klientelu, vás možná zarazí fakt, že se tu kouří i přes poledne. Nekuřácké oddělení sice formálně existuje, ale od kuřáckého není nikterak odděleno. I tohle je ale hodně italské. Tím také povzdechy končí, začíná rychlý oběd Chutíka a jeho přítele, který je v Luhačovicích doma.
Tři druhy polévky, jednotná cena 37 korun. Jednou hovězí vývar s masem a nudlemi, jednou rajčatová se sýrem a těstovinami. Ani jedna z polévek neohromí, chuť v obou případech standardní. Mezitím pohled do velmi bohatého jídelního lístku, pizza na 36 způsobů, hodno obdivu. Ještě větší spousta lehkých jídel s těstovinami, ale také saláty a speciality z vepřového, drůbežího a hovězího masa.
Chutíkovo hodnocení vychází na 3,5 hvězdičky.
- velmi bohatý stylový jídelní lístek
- kvalitní pokrmy
- výborná nabídka pizzy
- neoddělený kuřácký a nekuřácký prostor
- velké bezplatné parkoviště
- poměrně strohý interiér
- příjemný personál





Jsme v "Itálii", je třeba být styloví. Pizza Diabolo je příjemným personálem označena za ostrou, nuže, pojďme to zkusit. Za deset minut je obrovský pokrm za tříjedničkových 111 korun na stole, kdyby se snad zdála málo ďábelská, je možno ještě přiostřit ingrediencemi, které mezitím obohatily stůl. Feferonky korunují dílo, které na chutném těstu vytvoří směs cibule, tomatu a sýra. Tahle pizza má říz, je opravdu chutná a pro jedlíka jakým je léta Chutík je docela pracné ji spořádat. Ovšem velmi rádo se stalo.
Naproti u stolu vládne rovněž pohoda a také stylovost. Vepřový steak je pojmenován přímo podle podniku. 200 gramová porce steaku Rimini, což značí vepřovou panenku na víně se šunkou a smetanovou omáčkou, jako stylová příloha pěkně opražené bagetky. Také v tomto případě míří do voňavé kuchyně pochvala.
Ještě jednou s obdivem přelétneme přebohatý jídelní lístek včetně šesti desertů, dopijeme mátový čaj a nealko pivo a vzhůru po dobrém a rychlém obědě do víru podzimních dnů. Škoda, že nezbyl čas na kávu, mají tu i specialitu, Luhačovickou... co asi musí za 60 korun skrývat?
Fotogalerie
O autorovi
Kuchtík Chutík
Pozorovatel restaurací ve Zlínském kraji. „Vaří“ své postřehy nikoliv pro gourmety a další experty, ale nabízí svůj obyčejný pohled běžného návštěvníka.
Komentáře