Chutík na dostřel zlínských hokejistů. V restauraci na Zimním stadionu

Foto: Zlin.czFoto: Zlin.cz
Foto: Zlin.cz
Kuchtík Chutík 25. 10. 2013 | Zdroj: Kuchtík Chutík

Provozovat restauraci na Zimním stadionu může být zdánlivě dokonalé. Ovšem ve chvíli, kdy tu hrají zlínští hokejisté svá mistrovská utkání. To je o nával postaráno a pípy nestačí hasit žíznivé krky fandů. Jinak se tu ale musí o přízeň strávníků i dalších hostů bojovat jako všude jinde.

Jeden předpoklad tu ve všedním poledním čase splněn je. Naprosto pohodově tu bezplatně zaparkujete. Interiér restaurace, do níž se sportovně snadno dostanete po pár schodech, působí dojmem adekvátním. Má správně jednoduchý střih. Přehlédnout nemůžete ani zahrádku, která téměř láká v opožděném babím létě k posezení. Jídla se ale samozřejmě podávají vevnitř. Kde je příjemně nekuřácký vzduch a poklidná atmosféra. Nabito rozhodně nemají, je to tak akorát.

Vítané bonusy na úvod. Rychlé a spolehlivé připojení Avonet wifi free, tady i na celém zimáku. Na stole je prostřeno k obědu a jako výzva k pochvale slouží karafa s kohoutkovou vodou s řezy citronu i pomeranče, spolu se čtyřmi skleničkami grátis. Méně profesionálně už působí, když si jedna z dívek v černém přímo před očima míchá a pak brčkem ucucává osvěžující nápoj. Rodinná atmosféra odsud posud...

Chutíkovo hodnocení vychází na 3 hvězdičky.

  • výborná možnost parkování
  • poněkud méně nápaditý interiér i exteriér
  • ojedinělý nápad se dvěma různými porcemi polévek
  • poměrně úzký sortiment meníček
  • jídlo velmi slušné kvality
  • příjemný ale ne úplně osobní personál

Menu je tříjídelní, stálý jídelníček v nedohlednu. Nuže, berme zavděk užší nabídkou. Není bez zajímavosti hned v prvním bodu. Polévka se nabízí za 10 a za 15 korun, ve větší i menší porci. Dnes mají valašskou kyselici, horkou, poctivou, čerstvou, kvalitní a na jedničku. Nápad se dvěma velikostmi porcí Chutík senior i junior chválí.

Vedle lasagní je v nabídce hamburská hovězí pečeně s houskovým knedlíkem a pstruh na másle s bylinkovými bramborami. První za 70, druhé jídlo za 99 korun. Ani jednou propadák, to vůbec ne, ani jednou není kuchař adeptem na michelinskou hvězdu. Mají-li "Chutíks" vybrat lepší produkt, pak vyhrává levnější pečeně. Češi jsou omáčkoví a tahle je jemná, navíc vylepšená okurkou. Jemná a docela delikátní.

Dojezeno, dopito, chtělo by to kávu na závěr docela dobrého obědového pohovění. Škoda jen, že servírky považují dílo za hotové, třeba příště takto poučeny ještě nabídnou více, host může mít dobrou náladu, někdy i čas a rád nechá nějakou tu korunu navíc.

Celkový dojem není špatný, Chutíkovi vychází ke třem hvězdičkám. A až se personál více usměje a bude se zajímat o přání hostů, určitě ještě půlka přibude.

O autorovi

Kuchtík Chutík

Pozorovatel restaurací ve Zlínském kraji. „Vaří“ své postřehy nikoliv pro gourmety a další experty, ale nabízí svůj obyčejný pohled běžného návštěvníka.

Komentáře


Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam