Jednoduchý jídelní lístek nabízí v téměř prázdné restauraci chvíli po poledni hned pět meníčkových jídel, navrch ještě několik dalších pokrmů včetně oblíbeného guláše, kolena či svíčkové. K tomu speciální nabídka nápojů. V docela pohledném interiéru poloprázdnost překvapuje, ceny jídel začínají s polévkou na 90 korunách, což je relativně vyšší cena. Lákavě zní třeba mix gril na zeleném pepři s pečenými bramborami ve slupce a dresingem. 119 korun není v tomto případě moc ani málo, rozhodně slibná vyhlídka.
Objednáno. Společně s koprovou omáčkou s bramborami, vejcem a napůl i plátkem hovězího. Polévka česneková s opékaným chlebem.
Ta je také na stole logicky nejdříve. Možná maličko překvapí, že je chléb přímo v polévce, jindy na speciální mističce. Vůbec to ale nesnižuje hutnost a poměrně dobrou chuť.
Chutíkovo hodnocení vychází na 3 hvězdičky.
- poměrně vyšší cenová hladina
- zajímavá nabídka menu i typických českých jídel
- čistý, pěkný interiér
- na stole jiný pokrm, než byl objednán
- plusem je nabídka menu i v sobotu
- upravené toalety
- nemožnost bezplatného parkování v těsném okolí





Také hlavní jídlo za chvíli před námi, ovšem ouha. Jakmile se kolegyně pustí do jídla, a už není jaksi cesty zpět, zjišťujeme, že se naše objednávka poněkud posunula, místo mix grilu přistál na stole drůbeží gyros s pěknou porcí zeleninového řeckého salátu. Na poměrně hezky naaranžovaném talíři udivuje pohled na čtyři kusy pita chleba, jeden z nich má v sobě zvláštní vykrojení, což svádí k různým myšlenkám... snad jde skutečně jen o estetickou chybku v příloze pokrmu, který ovšem nebyl objednán.
Co se týče koprovky, docela pěkně hustá, stejně tak chutná, vejce i kousek masa se docela vkusně doplňují.
Zajímavý je pohled na avizovanou speciální nabídku pití k menu. Džbán vody s citrusy a limetkou už Chutíkovi viděli na stole zdarma, tady vyjde na 50 korun. Ani tři deci kofoly za 23 korun není málo, džus dvě deci za 16.
O kávě po obědě chvíli uvažujeme, nabídku na případný dezert s kávou nedostáváme a tak se platí. A odchází, cena 257 korun.
Ještě toaleta, všechna čest, za tu se tu stydět rozhodně nemusejí.
Fotogalerie
O autorovi
Kuchtík Chutík
Pozorovatel restaurací ve Zlínském kraji. „Vaří“ své postřehy nikoliv pro gourmety a další experty, ale nabízí svůj obyčejný pohled běžného návštěvníka.
Komentáře