Chutík U sedmi hříchů. Na jaké narazil?

Foto: Facebook U sedmi hříchůFoto: Facebook U sedmi hříchů
Foto: Facebook U sedmi hříchů
Kuchtík Chutík 22. 11. 2013 | Zdroj: Kuchtík Chutík

Centrum Zlína. Ideální poloha k obědovému posezení. Tohle nemůže podniku zvanému U sedmi hříchů ve Zlíně nikdo vzít. Teď jde o to, zda tu Chutík i s příjemným dámským doprovodem nalezne nějaký ten prohřešek, anebo bude vše podle nejlepších představ.

Jednoduchý jídelní lístek nabízí v téměř prázdné restauraci chvíli po poledni hned pět meníčkových jídel, navrch ještě několik dalších pokrmů včetně oblíbeného guláše, kolena či svíčkové. K tomu speciální nabídka nápojů. V docela pohledném interiéru poloprázdnost překvapuje, ceny jídel začínají s polévkou na 90 korunách, což je relativně vyšší cena. Lákavě zní třeba mix gril na zeleném pepři s pečenými bramborami ve slupce a dresingem. 119 korun není v tomto případě moc ani málo, rozhodně slibná vyhlídka.

Objednáno. Společně s koprovou omáčkou s bramborami, vejcem a napůl i plátkem hovězího. Polévka česneková s opékaným chlebem.

Ta je také na stole logicky nejdříve. Možná maličko překvapí, že je chléb přímo v polévce, jindy na speciální mističce. Vůbec to ale nesnižuje hutnost  a poměrně dobrou chuť.

Chutíkovo hodnocení vychází na 3 hvězdičky.

  • poměrně vyšší cenová hladina
  • zajímavá nabídka menu i typických českých jídel
  • čistý, pěkný interiér
  • na stole jiný pokrm, než byl objednán
  • plusem je nabídka menu i v sobotu
  • upravené toalety
  • nemožnost bezplatného parkování v těsném okolí

Také hlavní jídlo za chvíli před námi, ovšem ouha. Jakmile se kolegyně pustí do jídla, a už není jaksi cesty zpět, zjišťujeme, že se naše objednávka poněkud posunula, místo mix grilu přistál na stole drůbeží gyros s pěknou porcí zeleninového řeckého salátu. Na poměrně hezky naaranžovaném talíři udivuje pohled na čtyři kusy pita chleba, jeden z nich má v sobě zvláštní vykrojení, což svádí k různým myšlenkám... snad jde skutečně jen o estetickou chybku v příloze pokrmu, který ovšem nebyl objednán.

Co se týče koprovky, docela pěkně hustá, stejně tak chutná, vejce i kousek masa se docela vkusně doplňují.

Zajímavý je pohled na avizovanou speciální nabídku pití k menu. Džbán vody s citrusy a limetkou už Chutíkovi viděli na stole zdarma, tady vyjde na 50 korun. Ani tři deci kofoly za 23 korun není málo, džus dvě deci za 16.

O kávě po obědě chvíli uvažujeme, nabídku na případný dezert s kávou nedostáváme a tak se platí. A odchází, cena 257 korun.

Ještě toaleta, všechna čest, za tu se tu stydět rozhodně nemusejí.

Fotogalerie

O autorovi

Kuchtík Chutík

Pozorovatel restaurací ve Zlínském kraji. „Vaří“ své postřehy nikoliv pro gourmety a další experty, ale nabízí svůj obyčejný pohled běžného návštěvníka.

Komentáře


Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam