Království těstovinových potěšení. Chutík ve zlínské restauraci Gebra

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
Kuchtík Chutík 6. 12. 2013 | Zdroj: Zlin.cz

"Máme právě čerstvé těstoviny vlastní výroby, určitě si něco dejte," vítá dvojici Chutík starší a mladší velmi sympatická dáma ve zlínské restauraci Gebra. Oč fádněji působí podnik kousíček od centra Zlína zvenčí, o to příjemněji vypadá už vánočně nazdobený interiér. Vedle je velké staveniště univerzitního výzkumného a vědeckého centra, což může poněkud odrazovat širší klientelu.

Však také rozhodně nemají nabito, pěkně upravený stůl si můžeme vybrat dle libosti. Avizovaný slepičí vývar, chutíkovský evergreen a oblíbenka, už není, zato je k mání netradiční dýňová polévka a rajčatový krém. První za 30, druhý s opečenými tousty za 39. Na stůl se dostanou po hodné chvíli čekání. Dýňová polévka svědčí o tom, že tu dbají na čerstvost a zdravou výživu, rajčatový krém je tak sytý, že Chutík junior už po dalším velkém jídle netouží.

Nu což, vybírá ďábelskou topinku se zeleninou, kuřecím masem, chilli a sýrem za 89 korun. Chutík starší pak "jde" do těstovinových jídel, jichž je skutečně značné množství a bohatý výběr.  Jako příjemnost se jeví fakt, že paní domu přímo doporučuje a italské názvy mírně přibližuje běžnému konzumentu klasické české kuchyně.

Chutíkovo hodnocení vychází na 3 hvězdičky.

  • nevlídný exteriér
  • vlídný interiér
  • příjemná obsluha
  • bohatá nabídka těstovinových jídel
  • mírně delší čekací doby
  • absence meníčkových jídel
  • akcent na čerstvost pokrmů

Vítězí domácí těstoviny vlastní výroby a z nich Tagliatelle alla Bolognese. Tedy pořádná porce těstovin s masovým ragú, rajčaty a parmezánem. Avizováno jako 150 gramů, Chutík podezřívá kuchyni, že dostal přidáno. K zapití mají vedle kofoly višňové nealko pivo.

Kdo má rád těstovinová jídla, musí si opravdu pošmáknout, pro dnešek to platí i o starším jedlíkovi,který porci zvládl tak tak. Mladší si pak zbytek ďábelské topinky v čertovský den, kdy to večer rozbalí čerti, andělé i Mikuláši, nechá zabalit. Což nepůsobí usměvavé obsluze žádný problém.

Lákání na italskou kávu dvojice s díky odmítá, čas v předvánočním všehostíhání je neúprosný. Platíme 326 korun a loučíme se.

O autorovi

Kuchtík Chutík

Pozorovatel restaurací ve Zlínském kraji. „Vaří“ své postřehy nikoliv pro gourmety a další experty, ale nabízí svůj obyčejný pohled běžného návštěvníka.

Komentáře


Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam