Však také rozhodně nemají nabito, pěkně upravený stůl si můžeme vybrat dle libosti. Avizovaný slepičí vývar, chutíkovský evergreen a oblíbenka, už není, zato je k mání netradiční dýňová polévka a rajčatový krém. První za 30, druhý s opečenými tousty za 39. Na stůl se dostanou po hodné chvíli čekání. Dýňová polévka svědčí o tom, že tu dbají na čerstvost a zdravou výživu, rajčatový krém je tak sytý, že Chutík junior už po dalším velkém jídle netouží.
Nu což, vybírá ďábelskou topinku se zeleninou, kuřecím masem, chilli a sýrem za 89 korun. Chutík starší pak "jde" do těstovinových jídel, jichž je skutečně značné množství a bohatý výběr. Jako příjemnost se jeví fakt, že paní domu přímo doporučuje a italské názvy mírně přibližuje běžnému konzumentu klasické české kuchyně.
Chutíkovo hodnocení vychází na 3 hvězdičky.
- nevlídný exteriér
- vlídný interiér
- příjemná obsluha
- bohatá nabídka těstovinových jídel
- mírně delší čekací doby
- absence meníčkových jídel
- akcent na čerstvost pokrmů





Vítězí domácí těstoviny vlastní výroby a z nich Tagliatelle alla Bolognese. Tedy pořádná porce těstovin s masovým ragú, rajčaty a parmezánem. Avizováno jako 150 gramů, Chutík podezřívá kuchyni, že dostal přidáno. K zapití mají vedle kofoly višňové nealko pivo.
Kdo má rád těstovinová jídla, musí si opravdu pošmáknout, pro dnešek to platí i o starším jedlíkovi,který porci zvládl tak tak. Mladší si pak zbytek ďábelské topinky v čertovský den, kdy to večer rozbalí čerti, andělé i Mikuláši, nechá zabalit. Což nepůsobí usměvavé obsluze žádný problém.
Lákání na italskou kávu dvojice s díky odmítá, čas v předvánočním všehostíhání je neúprosný. Platíme 326 korun a loučíme se.
O autorovi
Kuchtík Chutík
Pozorovatel restaurací ve Zlínském kraji. „Vaří“ své postřehy nikoliv pro gourmety a další experty, ale nabízí svůj obyčejný pohled běžného návštěvníka.
Komentáře