Například majitel zlínského T baru Ondřej Hečárek má jasno. "Už od osmnácté hodiny budu častovat své hosty zdrama pivem, vínem i vybranými druhy kořalky. Musím je rozpálit tak, aby pili do půlnoci, to nezaplatí ani korunu, ale pak až do pěti do rána jim to pěkně spočítám, kdo by chtěl utéct před půlnocí, tomu zamknu dveře a zatnu tipec," dává nahlédnout do tajů silvestrovského večera.
"Od nás nikdo utíkat ani nebude chtít a ani moci, naše hosty silvestrovského večera jen poprosíme, aby se v podniku vyzuli a boty jim vrátíme až ve čtyři ráno na Nový rok," poodhaluje další trik Johan Vojtík, majitel uherskohradšiťského podniku U Saloňa. "Každopádně ale platí, že až do půlnoci se pije úplně zadarmo, pokud se mi neopije personál, možná začneme psát účtenky od půlnoci, ale možná taky ne," nechává Vojtík volný průběh věcem příštím.
V Horní-Dolní Bečvě na to jdou ještě fikaněji. "U nás platí náš zákazník - náš pán. Lidé si na Silvestra už od rána mohou točit pivo sami, počítáme s tím, že do hospody vezmou i vlastní slivovici, ta je logicky taky nebude stát nic. Ale pozor, komu náš speciálně vycvičneý pen Azor najde v dechu více než 2 promile, musí počítat s tím, že mu zbytek domácí pálenky propadne ve prospěch podniku a od 1. ledna si za své pěkně zaplatí," tuší profit z původně bezplatné akce majitel Radhošťské hospůdky Cyril Metoděj.
Podle informací od provozovatelů restaurací ze Zlínského kraje sdružených v petičním výboru Střízlivost je pro zbabělce, by silvestrovské akce rádi opakovali každého 31.dne měsíce. Tedy v únoru, dubnu, červnu, září a listopadu.
O autorovi
Jana Pravdová
Mystifikátorka tělem i duší, které není žádná pravda svatá.
Komentáře