Je těsně před Vánocemi, svátky dobrého a sytého jídla, takže by to chtělo něco lehčího. V případě Chutíka a jeho velmi příjemné společnosti, opravdové dámy, odpovídá zadání právě tahle daleko více kavárna než restaurace, opravdu dokonale.
Interiér avantgardní, zatím kolem poledne neplno, ale také neprázdno. Co se jídla týče, je jasná inspirace středomořskou, nejspíše italskou kuchyní. Začneme tedy polévkou. Má být z čerstvé zeleniny s bramborami. Ta tam chuť poctivého českého vývaru, po němž přiberete, anž byste stačili mrknout okem. Chutíkova spolustolující je přímo nadšena, občas jako důkaz spokojenosti hodí očkem po ryze pánském personálu. Chutík, onen klasik, chválí též, ale to, že je na českou kuchyni, samozřejmě nezapírá.
Chutíkovo hodnocení vychází na 3,5 hvězdičky.
- velmi zajímavý, moderní interiér
- absence české klasiky
- orientace na čerstvé produkty
- výborná obsluha
- středně vysoká cenová hladina





Jako druhý chod se podává penne arabiata a kuřecí maso se špenátem. V prvním případě Chutík ocení výborné domácí těstoviny, omáčka voní rajčatovým protlskrm, česnekem, pórkem i feferonkami. Jídlo lehoučké jako úsměv spolustolovnice, když ochutnává jemné kuřecí maso se špenátem a v rámci předvánočního dietního programu odmítá nabízené těstoviny, které tu opravdu umějí.
Zvláštní zmínku zaslouží obsluhující číšník. Pohledný mladý muž, s úsměvem ale nevtíravostí, nabídne, nenutí, vzdálí se. K pití přinesl tři deci čerstvého mrkvového džusu, neperlivou vodu, velmi dobré capuccino a ještě lepší dezert, v tomto případě tvarohový a opravdu hodně dobrý.
Předvánoční zastávka v Cafe Blok 12 končí pro Chutíka velmi příjemným překvapením a hodnocením za 3 a půl hvězdičky.
O autorovi
Kuchtík Chutík
Pozorovatel restaurací ve Zlínském kraji. „Vaří“ své postřehy nikoliv pro gourmety a další experty, ale nabízí svůj obyčejný pohled běžného návštěvníka.
Komentáře