Kamkoliv Chutíkovi nahlédli, tam bylo plno. Tentokrát za to mohla kumulace zvědavých a také hladových na celý leden trvající výstavě ledových soch a navíc byla neděle, tedy den volna. 1000 metrů nad mořem po pěší túře pořádně vyhládne a je nutno doplnit kalorie. Výběr je na Pustevnách docela pestrý, Kolibu u Zaryša patřící k věhlasnému letitému hotelu Tanečnica jsme vybrali především proto, že se tu podařilo ukořistit volný stůl.
Pohled do jídelníčku v parádním stylovém interiéru připomíná, že jsme v srdci Valašska a Chutík se nad některými názvy zdejších pokrmů rád pousměje. Což takhle grilované kolenisko z prasaťa a všeckým, co k temu patří? Anebo cecek z kury s omáčkou z valašských hříbků? Takových dobrot se zajímavým pojmenováním je samozřejmě více.
Chutíkovo hodnocení vychází na 3,5 hvězdičky.
- velmi pěkný interiér
- slušná nabídka stylového jídelníčku
- poněkud uspěchané tempo v restauraci nabité lidmi
- vyšší cenová hladina
- krásné okolní prostředí





Chutíci vybírají valašskú kyselicu s klobásů a fazolovů polévku. S prázdnou kapsou k Zaryšovi ani náhodou. Obě polévky s dobrým chlebem za 45 korun. V interní soutěži vítězí spíše fazolová, je chutněji přikořeněna.
Hlavní chod z nabídky zvané cosi od tetiny z Pustevni. Vyhrává guláš z býka s chlebem a halušky s brynzů a špekem. Guláš za 95, halušky za 115.
První pokrm má krásnou barvu, ale Chutíkovi už zakusili po kraji lepší u konkurence, halušky také netrhají hitparády gurmánských potěšení, brynzy i špeku by mohlo být více.
Personál, hned čtyři kmitači se opravdu nezastaví, tržby jsou vynikající, obsluha rychlá, ale možná by mohla být poněkud osobnější, což je přání, při množství jedlíků opravdu žádající vysoký a stěží splnitelný nadstandard.
Kdo má rád pivo, vychutná Radegast či Plzeň, první půllitr za 32, druhý za 37. Domácí medový perník ani horký mišmaš z hory jsme možná k vlastní škodě z důvodů časových nezkusili, stejně tak působí zajímavě třeba brambory ve slupce.
U Zaryša najdete krásné prostředí, v neděli dost spěchu, pestrý jídelníček a slušné toalety. Celkové hodnocení vychází na 3,5 hvězdičky.
Fotogalerie
O autorovi
Kuchtík Chutík
Pozorovatel restaurací ve Zlínském kraji. „Vaří“ své postřehy nikoliv pro gourmety a další experty, ale nabízí svůj obyčejný pohled běžného návštěvníka.
Komentáře