"Rádi bychom se vice věnovali tak zajímavému kraji, jakým je bezesporu ten Zlínský," říká hlavní protagonista akce, náš přední odborník na gastronomii Pavel Maurer. Podle jeho názoru se kvalitní stravování i stolování v restauračních podnicích u nás v České republice posunuje k lepšímu, jde ale o běh na docela dlouhou trať. Festival nejlepších šéfkuchařů má zajímavé motto: "Nejezte, nepijte ani nežijte blbě."
Ve Zlínském kraji se do festivalu, jehož princip spočívá v tom, že restaurace nabízejí unikátní jedno až tříchodové menu ve snížených cenových relacích, zapojily pro letošek čtyři podniky.
Tisková konference s degustací se konala v restauraci zlínského Lesního hotelu, do konce února se internetem může přihlásit každý také na ochutnávku kvalitních pokrmů v restauraci Vyhlídka v hotelu Lanterna Spa ve Velkých Karlovicích, třetím podnikem je restaurace Na Koupališti v Sazovicích, dalším restaurace Sušil v Bystřici pod Hostýnem.
V Lesním hotelu se také ochutnávalo. Tři chody zahrnovaly například paštiku z kachních jater, brusinkové želé a také vynikající domácí chléb. Následovala hovězí líčka na smetaně se špekovým knedlíkem a srnčí hřbet v anglické slanině s restovanou kořenovou zeleninoou a celerovým pyré.
Chutík chválí ale pro tentokrát nehodnotí. Pavel Maurer coby odborník se pozastavil pouze nad výběrem vína značky chardonay, k hovězímu by prý volil jiné.
Vlastní gastronomický Grand Restaurant Festival zahrnuje mnoho dalších speciálních akcí, mimo jiné dvoudenní expedici takzvaným MňamVlakem, vyjedou i MňamBusy, zajímavé jsou třeba MňamBalíčky s luxusním ubytováním pro dva.
Podrobnější informace s prodejem na www.grandrestaurantfestival.cz
Fotogalerie
O autorovi
Kuchtík Chutík
Pozorovatel restaurací ve Zlínském kraji. „Vaří“ své postřehy nikoliv pro gourmety a další experty, ale nabízí svůj obyčejný pohled běžného návštěvníka.
Komentáře