Začal Grand Restaurant Festival. Kam za ním ve Zlínském kraji?

Pavel Maurer - druhý zleva (Foto: Grand Restaurant Festival)Pavel Maurer - druhý zleva (Foto: Grand Restaurant Festival)
Pavel Maurer - druhý zleva (Foto: Grand Restaurant Festival)
Kuchtík Chutík 16. 1. 2014 | Zdroj: Zlin.cz

Začal 5. ročník Grand Restaurant Festivalu. Ve Zlínském kraji se do přehlídky zapojuje od 15. ledna až do 28. února celkem 83 špičkových restaurací z publikace Maurerův výběr Grand Restaurant ve 30 městech po celé České republice.

"Rádi bychom se vice věnovali tak zajímavému kraji, jakým je bezesporu ten Zlínský," říká hlavní protagonista akce, náš přední odborník na gastronomii Pavel Maurer. Podle jeho názoru se kvalitní stravování i stolování v restauračních podnicích u nás v České republice posunuje k lepšímu, jde ale o běh na docela dlouhou trať. Festival nejlepších šéfkuchařů má zajímavé motto: "Nejezte, nepijte ani nežijte blbě."

Ve Zlínském kraji se do festivalu, jehož princip spočívá v tom, že restaurace nabízejí unikátní jedno až tříchodové menu ve snížených cenových relacích, zapojily pro letošek čtyři podniky.

Tisková konference s degustací se konala v restauraci zlínského Lesního hotelu, do konce února se internetem může přihlásit každý také na ochutnávku kvalitních pokrmů v restauraci Vyhlídka v hotelu Lanterna Spa ve Velkých Karlovicích, třetím podnikem je restaurace Na Koupališti v Sazovicích, dalším restaurace Sušil v Bystřici pod Hostýnem.

V Lesním hotelu se také ochutnávalo. Tři chody zahrnovaly například paštiku z kachních jater, brusinkové želé a také vynikající domácí chléb. Následovala hovězí líčka na smetaně se špekovým knedlíkem a srnčí hřbet v anglické slanině s restovanou kořenovou zeleninoou a celerovým pyré.

Chutík chválí ale pro tentokrát nehodnotí. Pavel Maurer coby odborník se pozastavil pouze nad výběrem vína značky chardonay, k hovězímu by prý volil jiné.

Vlastní gastronomický Grand Restaurant Festival zahrnuje mnoho dalších speciálních akcí, mimo jiné dvoudenní expedici takzvaným MňamVlakem, vyjedou i MňamBusy, zajímavé jsou třeba MňamBalíčky s luxusním ubytováním pro dva.

Podrobnější informace s prodejem na www.grandrestaurantfestival.cz

Fotogalerie

O autorovi

Kuchtík Chutík

Pozorovatel restaurací ve Zlínském kraji. „Vaří“ své postřehy nikoliv pro gourmety a další experty, ale nabízí svůj obyčejný pohled běžného návštěvníka.

Komentáře


Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam