Chutík v Hotelu U Lázní: kde se nespěchá a neblázní

Foto: Restaurace a Hotel U Lázní Foto: Restaurace a Hotel U Lázní
Foto: Restaurace a Hotel U Lázní
Kuchtík Chutík 28. 2. 2014 | Zdroj: Kuchtík Chutík

ONV. Kdysi zkratka pro okresní národní výbor. O.N.V. Kdysi i dnes zkratka pro Ostrožskou Novou Ves. Rozměrem katastru i počtem obyvatel kolem 3 a půl tisíce jednu z největších vesnic nejen ve Zlínském kraji, ale i v celém Česku. Mají tu významné lázně a mají tu blízko nich poblíž mimořádně frekventované silnice i Hotel U Lázní a v něm zajímavou restauraci.

Těsně po jedné hodině odpolední v přímo vzorově upravené restauraci úplně prázdno.

"Ne, nebojte, takhle to tu nevypadá běžně, od časného předpoledne podáváme meníčka a lidé si sem zvykli chodit, naopak, míváme plno," vysvětluje osamělá mladá servírka s tím, že meníčka samozřejmě ještě jsou včetně dvou polévek.

A protože Chutíkové ml. a st. opět zápolí s časem, přijde jim volno "na place" vhod, obsluha by měla být stejně jako výběr rychlá...

Polévka za 15 korun - ovarová a hovězí vývar s masem a nudlemi. Domácí chutě přímo lákají. Zabíjačková polévka má dobrou chuť a porce stejně jako u hovězího vývaru je velice slušná, čas obsluhy také, všude navíc čisto a plno prostoru.

Chutíkovo hodnocení vychází na 3,5 hvězdičky.

  • prostorné bezplatné parkování
  • světlý, čistý, upravený interiér
  • malé nedostatky u polévek
  • slušná obsluha
  • cenová dostupnost
  • domácí chuť pokrmů

Zatímco Chutík mladší hodnotí oblíbenou ovarovku jako standardní a povzdechne nad tím, že nedostal nabídnuto pečivo, starší "jde" do hovězího vývaru s masem a nudlemi. Chuť je opravdu výborná, domácí. Ale ouha, zmíněné avizované maso v plné misce nenajde Chutík, ani kdyby lupou hledal...

Copak srnčí guláš? Krásně barevně lákavý. "Výborný," hlásí junior se zjevným zalíbením, knedlík jednoho druhu chuti běžné.

Vepřový závitek s bramborovou kaší a oblohou, totožně za 69 korun se skví vybranou chutí, znovu se tu dostáváte k dojmu, že se tu vaří pěkně podomácky a chutně.

Více než na točenou kofolu za 15 korun ve dvojím třídecovém provedení už bohužel není čas, zastavení v restauraci Hotelu U Lázní v Ostrožské Nové Vsi ale nepatří k promarněnému času.Na rozdí od Chutíků bojujících s časem tu ostatní hlavně lázeňští hosté najdou klid a pohodu.

Lze doporučit a označit třemi a půl hvězdičkami pro svoji cenovou dostupnost i řadu dalších standardně kvalitních souvisejících věcí.

O autorovi

Kuchtík Chutík

Pozorovatel restaurací ve Zlínském kraji. „Vaří“ své postřehy nikoliv pro gourmety a další experty, ale nabízí svůj obyčejný pohled běžného návštěvníka.

Komentáře


Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam