Chutík ve Valašském Meziříčí. Kam chodí páni radní?

Foto: Zlin.czFoto: Zlin.cz
Foto: Zlin.cz
Kuchtík Chutík 14. 3. 2014 | Zdroj: Kuchtík Chutík

Zrovna nastala polední přestávka jednání valašskomeziříčského zastupitelstva. Bez rozdílu politických dresů si to z radnice spousta místních zastupitelů namířila do restaurace Snoza v místním Měšťanském domě. Právě oni musejí vědět, kam na oběd...

Chutíkové mladší a starší sem zamířili spíše náhodou o pár minut dříve. Dívčí personál ve skvělé náladě, kdoví proč se usměvavé servírky zrovna předháněly ve znalostech jazyka německého. Nutno ale říci, že do vybraného boxu zamířily bezprostředně po usednutí obou hladových a navíc v dobré náladě a s úsměvem na tváři. První body.

Jídelní lístek hodně bohatý, objednávka rychlá. Polévku v denním menu nabízejí ve dvou porcích, větší i menší. A také ve dvou provedeních. Hovězí s masem a nudlemi, anebo cuketová s osmaženou houskou.

Cuketová pěkně zahuštěná a chutná, hovězí s překvapením. Zatímco pokrmu tohoto názvu tu a tam u konkurence chybějí kousky avizovaného masa, tentokrát jej bylo akorát, pohříchu ale na úkor tenoučkých nudlí, kterých v jinak chutném vývaru plavalo pramálo.

Chutíkovo hodnocení vychází na 3,5 hvězdičky.

  • velmi přívětivý a příjemný personál
  • nudlová polévka s minimem nudlí
  • bohatý jídelníček denní a stálý
  • stylový ale poněkud fádní interiér
  • v něm ale plus v podobě boxů zaručujících klid
  • střední cenová relace

Na čele hotových jídel láká pivovarský hovězí guláš s houskovým knedlíkem. První zmínku zaslouží pět nadýchaných plátků knedlíku, opravdu výborných. Maso hodně měkké, chuť guláše i přes řadu kořenících ingrediencí včetně křenu ale poněkud fádní.

Smažená vepřová játra doplněná vařeným bramborem, tatarskou omáčkou a zeleninovou přízdobou působí velmi slušným estetickým dojmem na plném talíři. Brambory, které nebývají vždy tím, co korunuje dobré dílo, se tady opravdu povedly, porce jater velmi pěkná.

Polední přestávka končí, radní se zvedají, Chutíkovi po malém pivu a plechovkovém malinovém birellu také. Z peněženky vytahují tři stokoruny, cena 275 korun, dýško pro personál dvacet pět. Zaslouženě, dámský kmitající personál včetně usměvavého pána "placu" opravdu pochvalyhodný.

Suma sumárum, i když nezbyl čas na lákavý domácí štrůdl s kávou, tři a půl hvězdičky.

O autorovi

Kuchtík Chutík

Pozorovatel restaurací ve Zlínském kraji. „Vaří“ své postřehy nikoliv pro gourmety a další experty, ale nabízí svůj obyčejný pohled běžného návštěvníka.

Komentáře


Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam