Luhačovická Pomněnka. Docela klidné předpoledne

Foto: Penzion PomněnkaFoto: Penzion Pomněnka
Foto: Penzion Pomněnka
Kuchtík Chutík 11. 4. 2014 | Zdroj: Kuchtík Chutík

Někdy to tak vyjde. Jako v případě dvou Chutíků. Snídaně se z časových důvodů nekoná a hlad a jeho sestra chuť se přihlásí ještě poměrně dlouho před polednem. Jako by na to mysleli v restauraci luhačovického penzionu Pomněnka. Už v půl jedenácté tu bez problémů dostanete levný i chutný oběd.

Jídelní lístek přistane na stole i tehdy, když se pídíme jen po denním menu. Dlužno říci, že je baculatý, přehledný a nápaditý. Myslí třeba na lidi, kteří mají bezlepkovou dietu. Chutíci ale nemají příliš času a tak se soustředí stejně jako další časní hosté na nabídku z týdenního menu.

Pět druhů jídel, v týdnu třeba takové delikatesy jako husí játra na cibulce, houbový kuba nebo dokonce dukátové buchtičky s vanilkovým krémem. "Tenhle kuchař se asi nenudí," povídá Chutík mladší při objednávce.

Polévka je jednotná, nazývá se bramboračka a zaslouží za velkou porci, spoustu chutí, brambor, koření i hub velkou jedničku.

Chutíkovo hodnocení vychází na 3,5 hvězdičky.

  • velmi složité parkování u objektu
  • výborná polévka
  • rychlá obsluha
  • účtenky v zadní kapse paní servírce moc neslušely
  • velmi dobrá, pestrá nabídka z denního menu
  • nápoje zdarma

Uzené maso, hrachová kaše, chléb a okurka, nikoliv jako na jídelníčku po našem "okurek". To zní lákavě a vypadá za chviličku na stole výborně. Však je také konzument velmi spokojen.

Chutík starší má dietní náladu a je mu parádně vyhověno. Kuřecí medailonky s dušenou rýží, která právě dokončila svoji cestu restovacím či mikrovlnným procesem. Tady bych, být dodavatelem dobrot, chvíli počkal, zelenina má být teplá, nikoliv vyloženě horká. Ale na druhou stranu, její úprava a počet druhů, to tedy kuchařskou čepici dolů.

K meníčkům, jichž je denně pět, se podává zdarma soda anebo čaj, využito obojí.  Za 155 korun s mírným dýškem pro příjemný personál v Poměnce hodnocení velmi dobré. 3 a půl hvězdičky jako vyšitých.

O autorovi

Kuchtík Chutík

Pozorovatel restaurací ve Zlínském kraji. „Vaří“ své postřehy nikoliv pro gourmety a další experty, ale nabízí svůj obyčejný pohled běžného návštěvníka.

Komentáře


Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam