Pozlovická Koliba U černého psa: Aprílové Velikonoce

Foto: Koliba U černého psaFoto: Koliba U černého psa
Foto: Koliba U černého psa
Kuchtík Chutík 25. 4. 2014 | Zdroj: Kuchtík Chutík

Je to jedna z nejhezčích stylových restaurací v celém Zlínském kraji. Natěšení turisté se tam jen hrnou, číšníci stíhají jen tak tak, výběr jídel je velmi originální a přece si do jarní přírody k pokračování túry, která vás sem zavedla, odnášíte pocity aprílově smíšené.

Kde jinde si můžete dát takovou dobrotu jako pečené kůzle? Kde jinde si ale na delikatesu počkáte celou hodinu. Ale pěkně popořadě.

Chutíkovi jako mnozí další dorazili pěšky, parkování pro motorizované úplně v pohodě. Stavba koliby zaujme esteticky a podobně je to i v parádním interiéru. Velikonoční čas je vždy dilematem, zda si sednout dovnitř, anebo na terasu, jako mnozí další volíme druhou variantu.

Jídelní lístek dostaneme až za chvíli, ale proč ne, pokocháme se hezkým výhledem. Ale ouha, od vedlejšího stolu slyšíme, že si budeme muset stejně jako sousedi počkat. Servírka to říká evidentně upřímně a trápí ji to, což o to, nás taky. Kapacita je prý v dalších dvou podlažích vytížená maximálně. Pohledná, milá dívka se spolu s kolegy může uběhat, ale podle všeho nestačí kapacita kuchyně.

Chutíkovo hodnocení vychází na 2,5 hvězdičky.

  • velmi dobrá možnost parkování
  • parádní exteriér i interiér
  • delikátní jídelníček
  • velmi pozorná obsluha
  • předlouhé čekací doby
  • chladná polévka
  • stísněné toalety
  • vyšší cenová hladina

Vybíráme tudíž zvolna a v klidu. Slepičí polévka má velmi slušnou porci a docela neslušnou teplotu, horká ani náhodou, teplá možná tak tak.

Výborné a delikátní je pečené kůzle s vařeným bramborem a grilovaný losos se špenátem taky nemá chybu. Ještě aby měl, obojí jídla se šplhají ke dvěma stovkám, ale což o to, na láci tu nikdo nehraje, to je v pořádku.

Víno velmi kvalitní, pivo rovněž, když ale při odchodu slyšíme, že si další hosté budou muset na jídlo počkat až dvě hodiny, jímá nás v prosluněném dnu skoro mráz. A pocit se nelepší, při pohledu do fronty na stísněné toaletě. Velikonoční kontrasty mají bohužel právě takovouto tečku.

O autorovi

Kuchtík Chutík

Pozorovatel restaurací ve Zlínském kraji. „Vaří“ své postřehy nikoliv pro gourmety a další experty, ale nabízí svůj obyčejný pohled běžného návštěvníka.

Komentáře


Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam