Nová restaurace Pindula má punc kvality. Září novotou i čistotou, dvě rozměrná parkoviště, začneme-li od konce pak opravdu lesknoucí se toalety.
Bude prvnímu výbornému vjemu odpovídat obsluha? "Gulášová polévka už není, máme jenom čočkovou," začíná náš pohled do meníčkového výběru tří jídel bez servítků servírka. Také výběr příloh v hlavní nabídce není kompletní. Máme tu dva hříšky, které zabolí Chutíka i jeho společníka, úspěšného podnikatele, sice jen maličko, ale přece.
Jinak interiér jedna báseň. Cenná devíza, tedy úžasné výhledy ze stylové terasy, tu zůstala už z minulosti, jen všechno září novotou.
Chutíkovo hodnocení vychází na 3,5 hvězdičky.
- poklidné parkování
- nádherný výhled
- rozumné ceny menu, vyšší dalších jídel
- mírně probraný sortiment polévek a příloh
- kvalitní profesionální obsluha
- výborná kuchyně
- parádní interiér i toalety





Z nabídky denního menu ke zmíněné docela dobré čočkové polévce pečená vepřová roláda plněná masovou směsí. Estét se klaní, moc hezky upraveno na talíři, rýže chutná, dva masové plátky tak akorát, nechybí ani nazdobení.
Křehká krkovice na grilu s vídeňskou cibulkou a slaninou. K tomu místo pečených brambor sesterské americké. To je přání společníka. Za chvíli je na stole pokrm hodný obdivu, vypadá to výborně a jak chutná. "Taky skvěle," říká partner.
Ke kávě, což je jeden turek a jednou presso, se hodí dezert. Necháváme výběr na obsluze. Čokoládový krém mascarpone korunuje dílo, které se tentokrát na vrchu nad Zlínem podařilo. A teď jde o to, kde že jsme to byli... Na Pindule? Anebo Na Pinduli? Za bé je správně, třebaže se češtinář trochu ošívá, jenže proti krajovým názvům nemůžete mít vůbec nic.
Suma sumárum. 3 a půl hvězdičky a kdyby to šlo, dali bychom ještě čtvrt navíc.
Fotogalerie
O autorovi
Kuchtík Chutík
Pozorovatel restaurací ve Zlínském kraji. „Vaří“ své postřehy nikoliv pro gourmety a další experty, ale nabízí svůj obyčejný pohled běžného návštěvníka.
Komentáře