Chutík v motorestu Na Rasové. Co při starém? A co nové?

Foto: www.rasova.czFoto: www.rasova.cz
Foto: www.rasova.cz
Kuchtík Chutík 23. 5. 2014 | Zdroj: Kuchtík Chutík

Můžete jet na Slovensko a známého motorestu na bělokarpatském kopci nad Starým Hrozenkovem si ani nevšimnete. Ale když jedete zpět, pěkně vyhládlí, už se tu na jídlo v první pořádné české osvěžovně rádi zastavíte.

Parkoviště je adekvátně prostorné, s tímhle tu nebývá problém. V začínající sezóně ocení turisté Na Rasové i fakt, že tu mají příjemné zahradní posezení. Chutík s dalšími kolegy ovšem v ne zrovna vlídném dnu rád vyhledá pohodu stylové restaurace pod střechou. Návštěvnost tradičně velmi slušná, servírky jenom kmitají. Do kuchyně to mají přes lítačky a působí nádherně úsměvně, kterak si s plnýma rukama talířů otevírá jedna z nich rázným naučeným kopem nohou. Však také v místě zásahu jsou dveře správně oplechovány...

To ale neznamená, že dívkám chybí šarm či pohotovost, naopak. Ovšem žádat po návštěvníkovi, aby si nápoj vybral zhruba za deset vteřin, to je přeci jen docela nad poměry.

Chutíkovo hodnocení vychází na 3 hvězdičky.

  • prostorné parkoviště
  • pohotová, ale někdy až příliš rychlá obsluha
  • dobré polévky
  • standardní chuť jídel, slušné porce
  • velmi špatně připravené vařené brambory
  • možnost zmenšení porcí - viz jahodové knedlíky

Takže objednávka zní na boršč, dršťkovou polévku, koprovku s hovězím masem a husí játra s cibulkou, slaninou a vařeným bramborem.

Netrvá dlouho a jsou s obdobou kofoly v mírně jiném provedení na stole.

S polévkami spokojenost, s játry značná, šťavnatá, kořeněná, chutná, s koprovkou průměrná a s bramborami pražádná. Tohle se kuchaři hrubě nepovedlo. Moučné, nedobré. Což ostatně potvrzuje vedle sedící kolegyně, která si jinak docela pošmákla na smaženém sýru. Inu, nabídneme-li takovouhle věc při vjezdu do republiky komukoliv z cizinců, dobrou známku nám už nedá...

Co se cen týče, nejsou nízké, nejsou ani přehnaně vysoké. Za pochvalu ale stojí velmi široký jídelníček mnoha dobrot. Třeba jahodových knedlíků, které jsme okusili jako tečku za střídavě oblačným dnem. Nejen na nebi, také v kuchyni.

O autorovi

Kuchtík Chutík

Pozorovatel restaurací ve Zlínském kraji. „Vaří“ své postřehy nikoliv pro gourmety a další experty, ale nabízí svůj obyčejný pohled běžného návštěvníka.

Komentáře


Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam