Chutík pod Hostýnem. Na Žebračce klasika za dobrou cenu

Foto: Zlin.czFoto: Zlin.cz
Foto: Zlin.cz
Kuchtík Chutík 6. 6. 2014 | Zdroj: Kuchtík Chutík

Už 225 let je tu hospoda. Hospůdka příjemná a na cestě z Holešova do Bystřice pod Hostýnem nepřehlédnutelná. V Hlinsku pod Hostýnem těží z frekventované silnice, ale podle našeho soudu i z příjemného prostředí a dobré, cenově dostupné kuchyně.

To, že se občerstvovna s letitými kořeny jmenuje Na Žebračce by mohlo vyvolávat asociace poněkud méně příjemné, vůbec to ale neznamená, že by tu vařili pro chudé a tudíž třeba v malých porcích z horších surovin. Není tomu tak a stejně je pravda, že v prostorném docela milém i když jednoduchém interiéru vás nemůže servírka přehlédnout. Tahle je navíc usměvavá, pozorná a ochotná. To se vždycky počítá.

Klientelu tu tvoří zhusta řemeslníci, lidé, co jim jde práce od ruky a tedy ti, jimž záhy vyhládne. My jsme se sem dostali až po poledni a v nabídce tří meníčkových jídel zbyla dvě. K drůbežímu vývaru s nudlemi objednáváme vepřový závitek po španělsku s rýží  a okurkou a pak čočku s uzeným a vejcem doplněné okurkou a chlebem.

Chutíkovo hodnocení vychází na 3 hvězdičky.

  • dobrá možnost parkování
  • ochotná obsluha
  • rozumné ceny
  • krátké "čekací" doby
  • mínus - nevystavení účtu z pokladny

Tady se dlouho nečeká, zajímavostí je, že je přímo vidět do kuchyně. Kuchař se asi pěkně zapotí, přes poledne je to určitě přes stovku obědů, navíc si náročnější mohou vybrat ze sedmi desítek pokrmů.

Ačkoliv je polévka avizovaná jako drůbeží vývar s nudlemi, rádi kvitujeme, že v ní plavou i kousky chutného masa. Oba hlavní pokrmy jsou chuti standardní, nevybočují z řady, ale nelze jim upřít určitý punc domácí kuchyně. Přesně to, co zdejší hosté žádají, kvalitu za dostupnou cenu a rychlé poobědvání. 72 korun za kompletní menu, jeví se Chutíkům jako velmi slušné.

Celkový dojem dobrý, hodnocení za 3 hvězdičky.

O autorovi

Kuchtík Chutík

Pozorovatel restaurací ve Zlínském kraji. „Vaří“ své postřehy nikoliv pro gourmety a další experty, ale nabízí svůj obyčejný pohled běžného návštěvníka.

Komentáře


Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam