Chutík v Luhačovicích. Bratře Petře, dáme menu v Elektře?

Chutík v Luhačovicích (Foto: Zlin.cz)Chutík v Luhačovicích (Foto: Zlin.cz)
Chutík v Luhačovicích (Foto: Zlin.cz)
Kuchtík Chutík 4. 7. 2014 | Zdroj: Kuchtík Chutík

Luhačovice jsou v létě plné lázeňských hostů, profitovat by z toho samozřejmě měly přepočetné místní restaurace. Právě teď "zuří" nejlítější konkureční boj a jednotlivé podniky si na nedostatek hladových a žíznivých určitě nemohou stěžovat. Brzy po poledni ale rozhodně nebylo v restauraci Elektra, nedílné součástí zdejšího kulturního zařízení, přeplněno.

Přitom i chvíli po čase hlavního obědového meníčkového boomu slibovala mírně přeškrtaná nabídka ( z šesti jídel zbyly čtyři) docela zajímavé gurmánské zažitky za rozumné ceny. Zajímavostí je, že menu nabízejí se dvěma druhy polévek, ale jedno jídlo speciálně i bez ní a to za 75 korun. 

Chutík viděl po čase svého bratra Petra a tak se plácl přes kapsu a pozval ho na oběd. Udělal dobře? Ano, ale že by ho oslnil, to zase ne.

Velmi zajímavým jevem, který dodává podniku osobitost, byla a jistě ještě je mladá servírka. Příjemná, pohledná, usměvavá a pohotová. Na jedničku, tedy vlastně na pětku v chutíkovské hierarchii hvězdičkové kvality.

Chutíkovo hodnocení vychází na 3 hvězdičky.

  • parkování jen za peníze
  • slušný výběr denního menu
  • průměrná cenová hladina
  • výborná obsluha
  • nevelké porce
  • povedený žampionový krém

Objednáváme dvě menu jídla, hovězí vývar s těstovinou a hovězí vařené maso s koprovou omáčkou a houskovým knedlíkem za 85 kourn, za 95 pak žampionový krém, smaženou vepřovou krkovičku s bramborovou kaší a okurkem. Sedíme venku a přestože stoly a nábytek leccos pamatují, sedí se tam příjemně, obsluha přímo blesková.

Z polévek vyhrává žampionový krém, ten je skutečně velmi dobrý, vývar standardní, vyčíst mu nelze nic a přechválit jej není nutné ani možné. Ale start dobrý.

Koprová omáčka je zdánlivě jednoduchá věc. Přitom ji kuchaři dělají pokaždé jinak. Tady se kuchaři povedla, co je ale horší, je to, že je jí poměrně málo a pán z kuchyně se zrovna nerozdal ani v porci masa. Knedlík už Petr jedl také mnohem lepší.

Krkovička se v zajetí bramborové kaše poněkud kroutí, okurka na tři díly nezdobí ale jen lážo plážo doplňuje. Maso chuti klasické, zajímavé je, že k pochutnání není, k najezení ano. Zážitek velmi průměrný.

Navrch dvakrát káva. jednou bez kofeinu, jednou s. Dobrá, voňavá. Ve stálém jídelníčku je několik dezertů včetně pohárů, bratři Chutíkové už ale spěchají na kolonádu, zahrát si na piano. V Elektře jim na chuťové pohárky místní zahráli, řekněme, průměrně. Proto tři hvězdičky při celkovém hodnocení.

O autorovi

Kuchtík Chutík

Pozorovatel restaurací ve Zlínském kraji. „Vaří“ své postřehy nikoliv pro gourmety a další experty, ale nabízí svůj obyčejný pohled běžného návštěvníka.

Komentáře


Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam