Chutík ve Vlčnově: rychlá jízda pěti králů

Restaurace Na Pekárně (Foto: Zlin.cz)Restaurace Na Pekárně (Foto: Zlin.cz)
Restaurace Na Pekárně (Foto: Zlin.cz)
Kuchtík Chutík 18. 7. 2014 | Zdroj: Kuchtík Chutík

Byla to taková rychlá jízda. Novináři jsou neposedové, ale tentokrát jim čas na chvíli vyšel a protože právě míjeli vlčnovské "království", rozhodli se vyzkoušet, jakpak tu vaří i jindy, než když se obcí valí proudy návštěvníků poslední květnový víkend na tradiční a světoznámé Jízdě králů.

Restaurace Na Pekárně je stylová svým vzezřením klasické fasády nemaje. Je přímo naproti obecního úřadu a není pochyb o tom, že je takříkajíc na ráně. Provozovatelé mají asi dobře spočítáno, že se jim nevyplatí velký jídelní lístek a tak je nabídka napsána křídou na tabuli. Pro řidiče a řemeslníky, kteří tvoří evidentně denní klientelu, asi dostačující. Pro obec známou cestovním ruchem a třeba vyhlášenými vinnými sklepy zase spíše nedostatečné. Restaurace není bufet a platí to i pro vesnici.

Chutíkovo hodnocení vychází na 2,5 hvězdičky.

  • možnost parkování přímo před objektem
  • prostorný interiér
  • slabý výběr jídel
  • snaživá obsluha
  • pěkná porce masa v pokrmu na vyžádání
  • dobrá polévka

Nabídka slaboučká, interiér prostorný a prosvětlený. Dívka, servírka, zřejmě brigádnice, nepůsobí zrovna suverenně, ale snaží se. Nabízí ale jen levné menu, tedy čočkovou polévku, rizoto a záhorácký závitek s bramborem. Když se ale vyhlášený jedlík, kameraman TV Prima, přihlásí, že má chuť na něco jiného, je mu docela rychle vyhověno. Dostane krásný kuřecí steak velkého rozměru s bramborem.

Novinářský plebiscit je jasný. Čočková polévka s párkem docela dobrá, velmi slušná porce. Vepřový závitek se zelím a bramborem na úrovni dávné školní jídelny, rizoto prý dobré, což tvrdí kameraman TV Nova. Kofola trochu nekofola, možná náhražka, dodává její celoživotní znalec, zmíněný mistr tvůrce reportážních obrázků z Primy.

Prostředí jinak čisté, příjemné.

O autorovi

Kuchtík Chutík

Pozorovatel restaurací ve Zlínském kraji. „Vaří“ své postřehy nikoliv pro gourmety a další experty, ale nabízí svůj obyčejný pohled běžného návštěvníka.

Komentáře


Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam