Restaurace Penzionu Na pivovaře tak přímo lákala, neboť byla prostě po ruce. V zajímavém interiéru připomínajícím, že tu kdysi opravdu stál už od 17. století pivovar kmitá číšník s kolegyní, práce spolu s kuchařem mají dost a dost. U několika stolů se se svými vedoucími uvelebili dočasní zjevně táboroví neškoláci.
I tak na CH+Z zbývá přízeň číšníka v domácím tričku s reklamou podniku. To není od věci. Líp se pak pamatuje. Dvakrát hovězí vývar s nudlemi a zeleninou, jednou smažená krkovička s hranolky a hamburská pečeně s knedlíkem.
Vybrali jsme i poměrně dlouho po dvanácté z nabídky meníčkových jídel.
Chutíkovo hodnocení vychází na 3,5 hvězdičky.
- pohodlí pro turisty i na zahrádce
- příjemné parkování pro motoristy
- zajímavý starobylý interiér
- výborná hamburská pečeně
- pozorná obsluha
- rozumné ceny





Polévka výborná, chutná, horká, slušná porce. Pokrm s knedlíkem domácí chuti, jídlo a hlavně omáčka se jen rozplývá na jazyku, určitě i díky pořádnému vyhládnutí poutníků. K hranolkům by slušela samozřejmě tatarka, škoda, že chybí, ale jistě by nebyl problém přiobjednat. Supluje je malá zeleninová přízdoba, nic moc.
A nápoj? Jako v dětství, obyčejná, ovšem velmi příjemná malinová točená limonáda.
Občerstveni, dobře najezeni, za oba pokrmy 174 koruny, docela férová cena v letním odpoledni pod hradem Lukovem.
O autorovi
Kuchtík Chutík
Pozorovatel restaurací ve Zlínském kraji. „Vaří“ své postřehy nikoliv pro gourmety a další experty, ale nabízí svůj obyčejný pohled běžného návštěvníka.
Komentáře