Kuchtík Chutík: V České je to hezké

Foto: www.hotelmoskva.czFoto: www.hotelmoskva.cz
Foto: www.hotelmoskva.cz
Kuchtík Chutík 24. 11. 2014 | Zdroj: Kuchtík Chutík

Jako když pracují pilné včelky. I to může být pocit, který si odnáší pozorovatel, když se zastaví na obědě v jedné z restaurací zlínského interhotelu Moskva. Je hned v přízemí a říká se jí hezky česky Česká.

To kmitání je dílem stylově černobíle vyšňořených učnic a učňů, kteří teprve pronikají do tajů číšnického řemesla a jsou zde pod vedením pedagogů, ale i zavedeného stálého personálu na zkušené. Dlužno hned říci, že se jim docela dařilo. A práce měli nad hlavu. Kolem poledne je u stolů pořádně plno, díky zjevně slušné kuchyni i obsluze si sem přijdou na polední půlhodinku rádi sednout lidé zblízka i z větší dálky.

Chutíkovo hodnocení vychází na 3,5 hvězdičky.

  • poněkud složitější možnost parkování
  • chutné jídlo
  • nezaškodí o kousek větší porce
  • velmi příjemný, dobře vedený mladý personál
  • pěkné stolování
  • střední cenová hladina

V nabídce denního menu šest rychlých jídel tentokrát s čočkovou polévkou. Ceny od 80 do 115 korun. U všech stolů prakticky plno, také Chutíkovi mají společnost. A tak se u stolu hned dvakrát objednává uzený hovězí jazyk s křenovou omáčkou a bramborovým knedlíkem. Dalším jídlem, které se velmi záhy po objednání objevuje na stole jsou kuřecí nudličky s hranolky. V obou případech platí, což je příjemné zjištění, že je na výběr hned několik druhů příloh.

Jídlo velmi chutné, u stolu ale padne i mírný povzdech, že v případě masa by nezaškodila o fous větší porce. Vybírat se tu dá také z cenově zvýhodněné nabídky nealko nápojů, minerálka za 13, džus o korunku dražší.

Pak ještě velmi dobrá káva a jako třešnička na dort opravdu dobrý desert. Tedy právě dortového ražení. Celková letmá zkušenost potvrzuje, že v České restauraci zůstává zachována dlouholetá tradice, kdy si Zlíňané "na svůj" hotel prostě chodili za dobrým jídlem v příjemném prostředí.

O autorovi

Kuchtík Chutík

Pozorovatel restaurací ve Zlínském kraji. „Vaří“ své postřehy nikoliv pro gourmety a další experty, ale nabízí svůj obyčejný pohled běžného návštěvníka.

Komentáře


Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam